Premierul României anunță noi măsuri sociale! “Trebuie să ne protejăm cetățenii vulnerabili”

Nicolae Ciucă anunță noi măsuri menite să mențină economia în echilibru. Premierul României a declarat că vrea să protejeze cetățenii vulnerabili, pensionarii.

Oficialul a făcut declarații în ședința de Guvern că se vor asigura măsurile necesare pentru ca populația să treacă bine peste această perioadă marcată de creșterea prețurilor.

Noi măsuri sociale de la Guvern
Prim-ministrul României a declarat că este necesară asigurarea unor măsuri la nivel guvernamental astfel încât să fie protejați cetățenii vulnerabili. Nicolae Ciucă a dezvăluit că mai urmează un pachet de măsuri sociale care va veni în sprijinul populației. Acesta este la nivel de implementare.

Vom asigura măsurile necesare așa cum ne-am asumat în conformitate cu evoluția situației. Și sunt deja sarcini la nivelul fiecărui minister pentru a cunoaște realitatea și să putem veni cu măsuri în
perioada următoare. Sunt o serie de măsuri pe care le avem în desfășurare, nu este nicio activitate pe care nu am asumat-o și să nu se fi îndeplinit. Cel de-al doilea pachet de măsuri este la nivel de implementare, a spus Nicolae Ciucă.

Măsuri sociale pentru români de la 1 iulie 2022
Coaliția a adoptat un set de măsuri sociale ca parte a pachetului de măsuri Sprijin pentru România, în valoare de 1,1 miliarde de euro. Toate aceste măsuri vor intra în vigoare începând cu data de 1 iulie. Una dintre cele mai importante decizii luate de Guvernul Ciucă este amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

Totodată guvernanții au decis acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.

Pensionarii cu pensii sub 2000 de lei vor primi un sprijin unic în valoare de 700 de lei, iar cheltuielile bugetare vor fi diminuate cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.

De asemenea s-a decis suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.