Prajitura Regina – Rasfatati-va familia cu aceasta prajitura delicioasa – Garantat, cu totii o vor adora!

Bine ai venit sau revenit pe LaSepareu.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Lista de Ingrediente:

Pentru Blat:
9 albușuri de ou,
5 linguri zahăr,

5 linguri făină,
200 grame nuci măcinate

Pentru crema:

9 gălbenușuri de ou,
250 g zahăr,
5 linguri făină,
300 ml lapte,

1 pachet unt,
5 pliculețe zahăr vanilat

Cum se prepara:

Batem albușul de ou cu un vârf de sare și zahăr într-o spumă tare, apoi amestecăm nucile măcinate și făina în porții mai mici.

Compozitia rezultata se imparte în două părți. Tapetam tava cu hârtie de copt și coacem la flacără mică blatul până prinde o culoare aurie. La fel procedam si cu al 2-lea blat.

Între timp, să pregătim crema.

Se amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul, apoi se adaugă făina și laptele. Punem pe foc și amestecăm la flacără mică până se îngroașă.

Cu ajutorul unui mixer, amestecam untul cu zaharul vanilat si apoi adaugam in crema mai sus rezultata.
Dupa ce blaturile s-au răcit, ungem primul blat cu un strat mai gros de crema și apoi asezam al doilea blat.

Intindem un strat foarte subțire de cremă deasupra, apoi se presară cu nucă de cocos sau fulgi de ciocolată.

Pofta buna sa aveti!