Prăjitură cu nucă de cocos şi vanilie

Ingrediente

pentru o tavă tipică de aragaz

blatul

8 albuşuri

120 g nucă de cocos răzuită

120 g făină

250 g zahăr

1 linguriţă de praf de copt

un praf de sare

crema de vanilie

8 gălbenuşuri
Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm sarea, zahărul și mixăm până obținem o spumă tare.

2. Adăugăm nuca de cocos, făina și praful de copt. Amestecăm, pe urmă turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

3. Pentru cremă, punem laptele la fiert, într-un vas. Adăugăm făina, zahărul, semințele de vanilie și amestecăm până obținem o budincă densă și omogenă.

4. După ce s-a copt, tapetăm blatul cu crema de vanilie. Pe deasupra, așezăm biscuiții iar la final decorăm cu glazură de ciocolată.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!