Prăjitură cu nucă de cocos şi vanilie
Ingrediente
pentru o tavă tipică de aragaz
blatul
8 albuşuri
120 g nucă de cocos răzuită
120 g făină
250 g zahăr
1 linguriţă de praf de copt
un praf de sare
crema de vanilie
8 gălbenuşuri
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm sarea, zahărul și mixăm până obținem o spumă tare.
2. Adăugăm nuca de cocos, făina și praful de copt. Amestecăm, pe urmă turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
3. Pentru cremă, punem laptele la fiert, într-un vas. Adăugăm făina, zahărul, semințele de vanilie și amestecăm până obținem o budincă densă și omogenă.
4. După ce s-a copt, tapetăm blatul cu crema de vanilie. Pe deasupra, așezăm biscuiții iar la final decorăm cu glazură de ciocolată.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!