Povestea tatălui care și-a salvat fiul de la dializă făcută de trei ori pe săptămână.

Un tată a donat băiatului său, în vârstă de 17 ani, un rinichi pentru a putea duce o viață normală după ce în urmă cu

patru ani a fost diagnosticat cu o gravă problemă de sănătate.

Alexandru a aflat că suferă de o afecțiune urologică, care în timp a dus la o insuficiență renală.

În urmă cu cinci luni a aflat că are nevoie de ședințe de dializă pentru a suplini funcția rinichilor care nu funcționau corect. Parcurgea de trei ori pe săptămână un drum de 250 de kilometri pentru aceste ședințe.

Bogdan Nuțu are 42 de ani, iar atunci când a aflat că băiatul său are nevoie de un transplant renal și că el ar putea fi compatibil, a venit acasă, din Germania, unde lucra de mai mulți ani. Transplantul a fost făcut zilele trecute la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași, în Compartimentul de Transplant Renal, iar acum atât fiul cât și tatăl se simt bine și așteaptă să plece acasă.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt sănătos și am putut să donez, asta mă preocupa, să nu îmi găsească ceva, orice, vreun defect și să nu pot dona. Am făcut analizele și când am aflat că sunt compatibil, am fost atât de bucuros”, a povestit tatăl copilului.

Pentru că este din Botoșani, iar la Iași este singurul spital unde se face dializă pentru copii, Alexandru făcea un drum de aproximativ cinci ore, dus-întors, de trei ori pe săptămână.

„Veneam mereu obosit”
Băiatul se află în evidențele Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” de patru ani, acolo făcea și ședințele propriu-zise. Pleca dimineața la ora 4 și se întorcea acasă la ora 14.00 de cele mai multe ori.

„În primele zile de dializă a fost foarte greu, veneam mereu obosit, aveam o stare de somnolență. Pe parcurs a fost mai bine, corpul meu s-a obișnuit. Mă bucur că de acum nu voi mai sta în spital, aștept să ajung acasă împreună cu tata. Îi mulțumesc pentru ce a făcut pentru mine“, a spus Alexandru.