Povestea prințesei Qajar: „Simbol al frumuseții, eleganței și perfecțiunii”

Aceasta este povestea frumuseții fără egal, precum și a perfecțiunii prințesei iraniene Zahra Khanom Tadj es-Saltaneh. Este foarte posibil să fi văzut cel puțin o dată vreuna dintre fotografiile ei.
A fost destul de populară și imaginile sale apar frecvent pe rețelele de socializare. Și asta deoarece viața și aspectul ei sunt foarte ciudate.
Legenda ─poate exagerată─ spune că avea 145 de pretendenți ai înaltei nobilimi și că 13 dintre ei s-au sinucis atunci când i-a respins.
Era considerată un simbol al perfecțiunii și frumuseții. Aceste standarde s-au schimbat enorm de la o țară la alta și de la o cultură la alta.
Adevărul este că nu se poate ști cu certitudine dacă a avut atât de mulți iubiți care au dorit-o, dacă unii s-au sinucis sau dacă ea a fost un simbol al frumuseții la vremea ei, dar există câteva detalii destul de surprinzătoare din viața ei pe care nu ni le putem imagina doar văzându-i fotografiile.
Zahra Khanom Tadj es-Saltaneh aparține dinastiei Qajair (sau Kayar, după diferite traduceri), o familie regală iraniană de origine turcă care a fost la putere din 1785 până în 1925, când au fost dați jos de la putere de către dinastia Pahlavi.
Zahra Khanom Tadj es-Saltaneh a luptat pentru drepturile femeilor, fiind o pionieră în crearea societății Women’s Freedom (Libetatea femeilor).
De parcă nu ar fi de ajuns, talentele ei au făcut-o și pictor, scriitor și una dintre primele femei care a purtat haine occidentale în Iran.
Era o femeie revoluționară fără nicio obiecție.
A fost considerată feministă și este studiată de cercetători atât din țara ei, cât și din restul lumii pentru a înțelege silueta ei și impactul pe care l-a produs.

Ea continuă să uimească lumea cu fotografiile sale, cu iubiții, cu numeroasele sale talente și cu lupta purtată în numele femeilor.