Povestea ieșencei cu Covid-19 care a născut cvadrupleți. Medic: “în trecut a fost operată la inimă”

Share
Incredibil, dar adevărat! Un caz unic în România s-a petrecut astăzi la Iași, la Maternitatea Elena Doamna. O femeie în vârstă de 37 de ani, infectată cu coronavirus, care prezenta toate simptomele și tușea continuu, a născut cvadrupleți.

Femeia de 37 de ani a născut patru băieței perfect sănătoși
Ieșeanca în vârstă de 37 de ani a rămas însărcinată pentru prima dată, dar nici nu i-a trecut prin minte că va naște patru copii. Chiar și personalul medical numeros care s-a mobilizat pentru această naștere s-a arătat uimit de acest caz.

Mama a născut prin cezariană, operația fiind una complexă. S-au implicat mai mulți neonatologi, obstreticieni, medicul de gardă la ATI, precum și încă un medic care era pregătit să intervină în cazul în care apăreau complicații.

A fost o operație cu risc crescut, femeia fiind infectată cu coronavirus, a tușit înainte de operație. Mai mult decât atât, în trecut, femeia fusese operată la inimă și avea probleme cardiace.

S-a prezentat la spital pentru o evaluare
Femeia s-a prezentat marți la Maternitatea Cuza Vodă pentru o evaluare, ea fiind însărcinată în 34 de săptămâni cu cvadupleți. Medicii au constatat că este infectată cu coronavirus, au trimis-o la Maternitatea Elena Doamna – spital covid pentru gravide, unde i-au făcut cezariană.

Cei patru bebeluși – toți băieți – cântăresc între 1400 și 1800 de grame și sunt niște invingători, la fel ca și mama lor, care poate fi numită mamă eroină.