Poveste impresionantă de viață! Dintr-un copil abandonat pe calea ferată, a ajuns medic la ATI

Mulți români care au avut o viață grea și o poveste impresionantă, ajung, în final, oameni mari, de succes. După ce a fost abandonat pe calea ferată și a fost umilit și bătut prin orfelinate, Valentin Preduș a reușit să devină acum unul dintre cei mai renumiți medici la ATI.

Valentin Preduș, poveste tragică de viață

Valentin Preduș are o poveste de viață tragică, ce a reușit să șocheze pe toată lumea. El a fost abandonat pe o cale ferată când avea numai o lună și nu își poate explica ce fel de suflet a avut femeia care l-a născut, dacă a putut face un asemenea gest, încercând să-l ucidă. Nu o poate numi mamă pe femeia care i-a dat viață, dacă tot ea a încercat să i-o ia.

„Abandonul e făcut cu sânge rece, din punctul meu de vedere. Nici un câine, o căţeluşă care face puiuţi, nu şi-i lasă. Dar o mamă, care îşi lasă puiuţul, nu poate fi numită mamă”, spune Valentin Perduș.

Valentin, despre viața în orfelinat
Copilul abandonat a fost salvat de câțiva trecători, care i-au redat șansa la viață.Au urmat ani de chin și abuzuri petrecute în orfelinatele ceaușiste, a căror politică nu s-a schimbat nici după Revoluție. Cei care aveau meseria de a-i educa, de a-i face oameni buni și de a-i îngriji așa cum trebuie, aplicau un tratament dureros asupra lor și nu le arătau deloc empatie. Deși ar fi trebuit să țină, oarecum, locul părinților, au fost mai mult niște călăi.

Celebrul medic mărturisește acum că a fost greu să ajungă aici și a învățat din greu pentru a reuși, dar nu a renunțat nicio clipă la visul lui. A devenit acum unul dintre cei mai renumiți medici de la ATI, care luptă împotriva coronavirusului.

Medicul mărturisește că este mândru de țara lui, pe care o iubește, dar este complet dezamăgit de oameni și de sistemul de aici. El consideră că, deși mulți vor să demonstreze că pot, nu au șansa de a o face, pentru că nu sunt lăsați.

„Pe tot parcursul şcolarizării mele, la ucenici şi profesională, mergeam la biblioteca din Ploieşti, unde făceam studiu individual: anatomia şi fiziologia omului. Am dat admiterea la Facultatea de Medicină din Oradea, unde, sigur, am promovat admiterea.

România este, pentru mine, o ţară specială, dar sistemul în care trăim în România este unul dezastruos. Şansa de a deveni ceva şi de a arăta oamenilor ceea ce poţi… Nu o poți face pentru că nu ești lăsat”, a spus Valentin Perduș.