Postul Sfintei Marii 2022. Semnificație, tradiții și obiceiuri care se respectă în Postul Adormirii Maicii Domnului

Postul Adormirii Maicii Domnului 2022. Vezi are sunt cele mai importante tradiţii care se respectă în Postul Sfintei Marii.
Postul Sfintei Marii 2022. Semnificație, obiceiuri şi tradiții şi superstiții care se respectă în Postul Adormirii Maicii Domnului.
În Postul Sfintei Maria, creștinii sunt îndemnați să se roage mai mult, să se spovedească pentru a obține iertarea păcatelor și să facă mai multe fapte bune, fără să aștepte ceva în schimb.
Postul Sfintei Marii 2022
Postul Sfintei Marii sau al Adormirii Maicii Domnului începe în fiecare an la data de 1 august și se încheie pe 14 august, dat fiind că pe 15 august are loc sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.
În Postul Adormirii Maicii Domnului 2022 se dă dezlegare la pește într-o singură zi, la sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului, care pică sâmbătă, 6 august 2022.
Postul Sfintei Maria este al treilea post din cele patru de peste an. Spre deosebire de Postul Paștelui sau Postul Sfinților Petru și Pavel, Postul Adormirii Maicii Domnului începe în fiecare an la aceeași dată calendaristică, adică 1 august și durează două săptămâni.
Postul Sfintei Maria 2022. Semnificație
Postul Adormirii Maicii Domnului este cunoscut în popor și sub denumirea de Postul Sfintei Marii sau Santamariei. Acesta este un post care îi pregătește pe creștini pentru cele două mari praznice din luna august: Schimbarea la Față și Adormirea Maicii Domnului.
”Ne aflăm deja în acest Post închinat Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, e un post de o durată mai scurtă, ține doar două săptămâni, începe pe 1 august în fiecare an și se finalizează cu Sărbătoarea
Adormirii Maicii Domnului, 15 august, după Sfânta și dumnezeiasca Liturghie. Este foarte adevărat, că uneori se poate prelungi acest post, așa cum a fost situația anului acestuia, fiindcă atunci când data de 1 august cade în ajunul sau în ajunul acestei date e miercuri sau vineri, automat, postul se mărește cu o zi, așa cum este și situația
anului acestuia.
E o vreme a postului și în mod special închinat Adormirii Maicii Domnului, e o vreme de pregătire aparte, de ce, pentru, ca să putem înțelege mai bine rolul Maicii Domnului în viața noastră, a creștinilor și oamenilor, în general. E o vreme anume rânduită de Biserică pentru, ca să ne putem apropia mai mult de Dumnezeu, să ne putem apropia mai mult de Maica Domnului și să înțelegem rostul nostru pe acest
pământ pentru că pregătirea aceasta presupune un efort aparte, nu-i un efort greu, aș zice eu că este chiar o vreme frumoasă, o vreme de bucurie duhovniceasca aș numi vremea postului închinat Adormirii Maicii Domnului, fiindcă timpul, acesta e un timp în care încerci să lași de o parte ceea ce este greu sau rău în viața ta de zi cu zi și aceasta este marea bucurie”, a spus părintele Protopop Tofan, citat de jurnaluldeneamt.ro.
Postul Sfintei Maria 2022. Canon de rugăciune la Adormirea Maicii Domnului
Tropar la Praznicul Adormirii Maicii Domnului, glasul 1:
Întru naştere Fecioria ai păzit, întru Adormire lumea nu ai părăsit, de Dumnezeu Născătoare; mutatu-te-ai la Viaţă, fiind Maica Vieţii şi cu rugăciunile tale, izbăveşti din moarte sufletele noastre.
Cântarea 1, glasul 1.
Irmosul: Cea Împodobită cu Dumnezeiasca Slavă, Sfinţita şi Lăudata pomenirea ta, Fecioară, pe toţi credincioşii la veselie i-a adunat; şi începând Mariam, cu timpane şi cu hore, cântă Unuia-Născut al tău, căci cu Slavă S-a preaslăvit.
Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.
Petrecut-au cetele celor fără trup în Sion Dumnezeiescul tău trup cel ce mergea la cer. Şi fără de veste adunându-se mulţimea Apostolilor de la margini, a stat îndată înaintea ta Născătoare de Dumnezeu, cu aceia, Preacurată Fecioară, Cinstită pomenirea ta prăznuim.
Stih: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi.
Răsplătiri de biruinţă ai luat asupra firii, Curată, pe Dumnezeu născând. Însă, urmând Făcătorului şi Fiului tău, mai presus de fire te-ai supus Legilor firii. Pentru aceasta, după ce ai murit, ai înviat, cu Fiul tău în veci vieţuind.
Cântarea a 3-a.
Irmosul: Cel Ce eşti Făcător şi Cu­prinzător a toate, Înţelepciunea şi Puterea lui Dumnezeu, Hristoase, Neclintită şi Nemişcată, întăreşte Biserica, Cel Ce Însuţi eşti Sfânt şi întru Sfinţi Te odihneşti.