Pomelo, fructul plin de vitamine care iti aduce o multime de benficii

Pomelo este un membru neobisnuit al citricelor, care are un numar surprinzator de beneficii pentru sanatatea oamenilor care sunt dispusi sa faca un pic de cautare pentru el.

Aceste beneficii impresionante de sanatate ale fructului pomelo includ capacitatea sa de a stimula

sistemul imunitar, imbunatatirea digestiei , scaderea tensiunii arteriale, reduce crampele, prevenirea anemiei , cresterea rezistentei oaselor, reducerea semnelor de imbatranire prematura, prevenirea cancerului , protejeaza inima , este de ajutor in pierderea in greutate , si stimularea sanatatii orale si dentare.

Ce conține de fapt Pomelo
Motivul pentru care fructele pomelo sunt populare se datoreaza valorii lor nutritionale foarte puternice, inclusiv vitaminele , mineralele si continutul organic cum ar fi vitamina C , potasiu , fibre dietetice , vitamina B6 si magneziu .

Nu are o varietate puternica de substante nutritive, dar acelea pe care le are sunt in proportii impresionante, in special vitamina C.

Beneficiile acestui fruct
1. Imbunatateste imunitatea
Desi o singura portie este mai mica decat un intreg de fructe, avand in vedere cat de mare este, nu este o idee teribila sa manancati intregul fruct, avand in vedere ca fiecare felie contine aproximativ 60% din doza de vitamina C zilnica necesara.

Aceasta sursa majora de acid ascorbic a fost utilizata de generatii in Asia de Sud-Est pentru un sistem imunitar rapid.

Vitamina C actioneaza ca o substanta antioxidanta pentru a creste activitatea celulelor albe din sange si a ataca radicalii liberi, care pot deteriora sistemele organelor din organism.

2. Ajuta digestia
Majoritatea fructelor contin cantitati mari de fibre, iar pomelo nu fac exceptie. Un fruct (numai carnea comestibila) contine aproximativ 25% din necesarul zilnic de fibre.

Aceasta promoveaza digestia sanatoasa si elimina probleme cum ar fi constipatia si diareea .

3. Regleaza tensiunea arteriala
Pomelo este o sursa foarte buna de potasiu, iar fiecare fruct contine aproximativ 37% din necesarul zilnic. Potasiul este un vasodilatator, ceea ce inseamna ca elibereaza tensiunea vaselor de sange si promoveaza cresterea circulatiei sangelui si oxigenarea organelor interne.

4. Slăbeşte şi previne balonarea
Carnitina pamitoyl-transferasa este o enzima care topeşte grăsimile şi care se găseşte în puţine alimente. Din fericire, pomelo este unul dintre ele, alături de grepfrut, de aceea este atât de indicat în curele de slăbire, precum şi ca remediu împotriva balonării.

Pomelo – contraindicaţii

Pentru că este un fruct foarte bogat în vitamina C şi potasiu, pomelo nu e recomandat persoanelor care suferă de probleme ale ficatului şi ale rinichilor, hipotensiune, gastrită, diaree şi alte tulburări gastrointestinale. Altfel, cu toţii ar trebui să acordăm atenţia cuvenită acestui fruct exotic şi să ne bucurăm de beneficiile lui minunate, consumându-l cât mai des!