Polițiștii încep controalele! Ce trebuie să faci ca să nu te trezești cu ei la ușă:

Cei care nu respecta restricțiile impuse de autorități se pot trezi cu Politia la ușă.

Pentru că sunt romani care nu respecta regulile pentru oprirea răspândirii noului cor.ona.virus, polițiștii din țară vor începe controalele chiar în locuințele cetățenilor.

Numărul din ce în ce mai mare de infe.ctări cu noul coro.navi.rus aduce şi noi restricţii din partea autorităţilor.

Unele localităţi se află deja în cod roşu, însă nu toţi românii sunt dispuşi să respecte regulile impuse pentru oprirea

răspândirii viru.s.ului. Din acest motiv, poliţiştii vor începe controalele chiar şi în locuinţele cetăţenilor.

Cetățenii care nu respecta restricțiile impuse de autorități se pot trezi cu Politia la ușă

Pentru că în ultima perioada numărul de persoane infe.cta.te cu noul coro.na.virus este în continua creștere, Guvernul a

luat o nouă serie de măsuri. În unele localităţi, printre care şi Capitala, purtarea măştii este obligatorie şi în

spaţiile deschise, instituţiile de învăţământ au fost închise, alături de restaurante şi săli de jocuri. O altă restricţie

importantă ţine de evenimentele private care s-au mutat de la terase în casele românilor. În cazul în care vecinii observă că legea nu este respectată, aceştia sunt îndemnaţi de autorităţi să sune la 112.

“Dacă fac acasă cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi. Aşa este în momentul de faţă decizia Comitetului Naţional pentru Situaţîi de Urgenţă, statuată prin hotărâre de guvern.

Este o practică nu doar în România. Nu inventăm noi apa caldă şi nu sunt românii mai delaţionişti decât alţi cetăţeni din lumea aceasta. Şi în Germania şi în Elveţia unde sunt sesizate încălcări ale regulilor stabilite intervin organele de aplicare şi de respectare a legii. E ceva absolut firesc. Până la urmă noi suntem o comunitate şi funcţionăm într-o solidaritate din aceasta care transcede statutul social. Oamenii pot să sesizeze Poliţia, Poliţia aplică legea şi dorinţa noastră este, făcând publice acest măsuri şi pericolele care îi aşteaptă pe cei care încalcă legea, să creştem gradul de conformare”, a spus Raluca Ţurcan, conform Digi24.

Ce amenzi poţi primi dacă nu respecţi legea
Mai mult decât atât, vicepremierul Raluca Țurcan a explicat că persoanele care nu vor ţine cont de regulile impuse pentru oprirea răspândirii vi.rus.ului chine.z vor primi amenzi ustu.rătoare.