Piftie. Adevărul pe care puțini medici îl spun! Ce substanță conține?

Piftie. Piftia este unul dintre cele mai sănătoase preparate din porc.

Conține puține calorii și este bogată în proteine.

”Piftia este o forma foarte ușor asimilabilă de nutrienți esențiali: aminoacizii prezenți în țesutul conjunctiv (fibrele de colagen). Ei participă la refacerea pielii, a tendoanelor, a articulațiilor.

Pentru că dieta cu carne “curată” conține prea puțin din acești aminoacizi, corpul poate ajunge în situația de a nu putea produce suficient material de construcție pentru refacere”, a explicat nutriționistul Cristian Mărgărit, pe blogul său.

PIFTIE simplă
Se curăţă bine picioarele, râtul, urechile şi coada împreună cu 500 g şoric. Se aşază într-o oală şi se acoperă cu apă cam de 2-3 degete.

Se sărează şi se pune la fiert la foc încet. În timpul fiertului se scoate spuma de câte ori se formează. După ce carnea s-a fiert pe jumătate, se pun zarzavaturile: 2 morcovi, 2 fire de pătrunjel, 1 ceapă, 5-6 căţei de usturoi, 15-20 boabe de piper.