Pierdere pentru presa din România. O cunoscută jurnalistă, găsită moartă în casă

Gabriela Vlăsceanu, o jurnalistă care în ultimul timp s-a dedicat ajutorării refugiaţilor ucraineni din Gara de Nord, a fost găsită moartă în propria casă
Jurnalista Gabriela Vlăsceanu, care în anul 2002 a fost premiată de Clubul Român de Presa pentru activitatea ei a murit duminică în propria ei casă.
Gabriela Vlăsceanu s-a stins din viaţă
Anunțul decesului jurnalistei Gabriela Vlăsceanu a fost făcut public sâmbătă de către Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență, cei care au distribuit pe pagina de Facebook a asociației postarea jurnalistului Ovidiu Zară.
„Aflu acum, de pe rețelele de socializare, o știre care aproape mi-a provocat un preinfarct… Sincer! Gabriela Vlăsceanu, prietena mea și fostă colegă de presă nu mai este.
A fost găsită moartă în locuința ei, cu capul pe masă… Ne cunoșteam de vreo 30 ani. Am vorbit la telefon acum vreo 3 săptămâni… Mă sunase de când cu criza refugiaților din Ucraina. Era mică de statură, ca mine, dar era un OM cu suflet imens! Poate nu mânca, dar din bănuții ei ajuta amărâții și animăluțele.
La Gala premiilor Clubului Roman de Presă, ediția a IV-a, din 2002, Gabi a fost premiată pentru activitatea ei jurnalistică, la secțiunea presă scrisa – știre de agenție. Era un om muncitor și foarte valoros.
A plecat la un moment dat din presă. Pentru că nu mai era nevoie de oameni de valoare. Am mai lucrat însă la Atac și la Interesul Public”, a scris pe pagina sa de Facebook jurnalistul Ovidiu Zară.