PFIZER Dă Lovitura În România —

Joi seara, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, Valeriu Gheorghiţă, a vorbit despre perioada în care copiii între 5 și 11 ani vor putea fi vaccinați.

Acesta a spus că vor veni 1,2 milioane de doze de vaccin pentru copii.

Când se vor putea vaccina copiii între 5 și 11 ani? Valeriu Gheorghiță tocmai a anunțat
Invitat în platoul Digi24, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, Valeriu Gheorghiţă, a fost întrebat despre vaccinarea celor mici.

Acesta a răspuns că se așteaptă ca autorizația să vină la începutul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie. Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai spus că prima tranșă de vaccin specială pentru cei mici va veni în luna decembrie.

”În Europa, ne aşteptăm ca această autorizare să vină la sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, iar în decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri destinate pentru această grupă de vârstă”, spune acesta.

1,2 milioane de doze pentru anul 2022
Medicul militar a subliniat că este vorba despre un alt tip de dozaj, de 10 micrograme. Vaccinul se va administra tot la trei săptămâni, subliniind că într-un flacon sunt 10 doze de vaccin.

Valeriu Gheorghiţă a declarat că România a contractat 1,2 milioane de doze pentru anul 2022, subliniind că este suficient pentru a avea cel puțin jumătate din numărul celor mici vaccinați cu schema completă.