Pff, drăcie! PF de la București s-a supărat pe ÎPS de la Constanța, Teodosie cel bogat cu duhul răzvrătirii

Bine că n-a apărut această situție de dezvăluire (cu document) la vecernie sau, mai rău, în plină liturghie de duminică.

Chiar și așa, într-o Joi oarecare, tot e mai bine să faceți o cruce cu limba în cerul gurii înainte de a citi despre supărarea Prea Fericitului Daniel de la București pe Înalt Prea Sfințitul Teodosie de la Constanța.

Concret, lucrurile stau astfel: conducerea Bisericii Ortodoxe Române i-a refuzat arhiepiscopului de Tomis, ÎPS Teodosie, atât avansarea în funcția de mitropolit, cât și ridicarea Arhiepiscopiei la rang de Mitropolie.

Însuși ÎPS Teodosie ceruse o treaptă-n plus pe scara lumească spre Ceruri dumnezeiești, dar Patriarhia a refuzat categoric și în scris și cu semnătura Prea Fericitului Daniel. Documentul de refuz – pe care l-a obținut G4media – nu e numai refuz, este și aprigă mustrare.

„Deși, în mod frecvent, Arhiepiscopia Tomisului creează notă discordantă, sfidând recomandările și dispozițiile Patriarhiei Române, totuși solicită Patriarhiei Române ridicarea Arhiepiscopiei la rangul de mitropolie. În Arhiepiscopia Tomisului, normele statutare, cele regulamentare și hotărârile Sfântului Sinod sunt încălcate adesea prin: hirotonia unor teologi din alte eparhii fără ca aceștia să fi prezentat documentele de ieșire canonică din eparhia de care aparțin, admiterea la doctorat a unor candidați cu note sub 8,5, primirea preoților și monahilor din alte eparhii fără acordul chiriarhului eparhiilor respective etc”

Despre reacțiile arhiepiscopului Teodosie în contextul pandemiei, conducerea BOR spune că:

Au creat discuții aprinse în media și au adus deservicii de imagine Bisericii Ortodoxe, mai ales că au fost însoțite de o atitudine provocatoare, de lipsă de tact pastoral și de comunicarea deficitară cu autoritatea bisericească superioară, fapt care exprimă un duh de indisciplină și de răzvrătire”.