Pepenele, cel mai toxic fruct. Daca are o culoare ca in poza, arunca-l imediat! Semnele la care trebuie sa fii atent..

Oricât de ciudat sau neadevărat ar părea, mai ales la prima vedere, este adevărat: pepenele este un fruct extrem de toxic.

Din fericire, acest lucru nu este valabil pentru toți pepenii de pe piață. Trebuie să știi să alegi pepenele perfect de dulce și perfect de zemos și neotrăvitor, cu ajutorul unor trucuri simple.

Verifică, la tăiere, culoarea cojii și a pulpei

Azotul este un element important în procesul de creștere și dezvoltare a plantelor. Cu toate acestea, crescătorii de pepeni verzi tind să depășească normele acceptabile, deoarece acest truc îi ajută să crească de cel puțin 3 ori mai repede decât în mod normal și să fie gata de vânzare.

După consumarea acestui tip de pepene verde ne putem îmbolnăvi cu ușurință. De aceea, atunci când tai pepenele roșu, acordă mare atenție

culorilor fructului: coaja nu trebuie să fie galbenă și pulpa nu trebuie să aibă pe ea dungi albe.

Verifică pepenele de găuri

Mulți oameni cred că găurile din pepene sunt urme de la insecte, nu de la acele cu care a fost injectat azotul înăuntru. Ce e de făcut? Stai deoparte de fructele care au urme de găuri în ele! Chiar dacă arată bine pe dinăuntru, mare parte din fruct e compromis din cauza găurilor.

Nu mânca pepenele care e sec pe interior

Un pepene roșu din care lipsește o bucată atât de mare din interior ori este răscopt, ori conține extrem de mulți hormoni de creștere. Un pepene răscopt poate fi ușor mai amărui la gust, în vreme ce un pepene

roșu tratat cu hormoni te poate otrăvi pe loc. De aceea nu este recomandat să guști dintr-un fruct care se prezintă așa.

Pune o bucată de fruct în apă înainte să mănânci

Poți verifica tu însuți cantitatea de nitrați din pepene, evitând astfel să te intoxici, punând o bucată din fructul cumpărat într-un vas cu apă la temperatura camerei. Dacă pepenele este periculos, apa va căpăta o culoare roz deschis. În acest caz, aruncă fructul.

Un pepene nu ar trebui să fie ușor când îl ridici

Un pepene copt natural ar trebui să fie întotdeauna greu când îl ridici. Dacă nu este, e clar că este ceva putred în interior – la propriu!