Patru femei din Ucraina, refugiate, au decis că nu vor să fie o „povară” pentru români. E impresionant ce au reușit să facă în doar câteva săptămâni

Patru refugiate din Ucraina și-au deschis o afacere în România și, în doar câteva săptămâni, au cunoscut un succes uriaș.

Cele patru femei au fugit din calea războiului, au ajuns în țara noastră și au decis să facă mai mult pentru ele.

Românii le-au primit cu brațele deschise, dar nu au vrut să fie o “povară” pentru cei care le-au întins o mână de ajutor .

Patru refugiate din Ucraina și-au deschis o afacere în România

Ucrainencele s-au stabilit în Constanța și încearcă să se întrețină prin vânzarea de unui preparat tradițional: găluște Varenyk.

“De obicei arătăm mai bine :)))

S-a întâmplat că a trebuit să ne părăsim casa pentru o vreme (sperăm că nu pentru mult timp)
Vă mulțumim pentru primirea călduroasă în România. Probabil că nu vom înceta să vă mulțumim.

Dar nu vrem să fim o povară pentru cetățenii români de rând. Prin urmare, am decis să gătim și să vindem găluște ucrainene foarte gustoase.

Sperăm să vă placă și dumneavoastră”, este postarea publicată pe grupul de Facebook destinat refugiaților ucraineni care ajung în țara noastră.

Femeile și-au făcut cunoscută afacerea cu ajutorul unei pagini de Facebook și nu se așteptau ca găluștele lor să fie primite cu atâta interes.

Ele recunosc că nu ar fi putut face asta fără ajutor:

“O zi foarte plină.

O mică minune s-a întâmplat astăzi și totul datorită ajutorului poporului tău.

Adrian Ragea ne-a scris ieri și s-a oferit cu amabilitate să folosească bucătăria profesională a restaurantului său. Și ne-am mutat în această dimineață. Acum avem un congelator și chiar un mixer pentru aluat. Este incredibil.

Acest lucru ne va grăbi cu siguranță munca”, este o altă postare de pe Facebook.

Coțunașii cu vișine, carne sau brânză au cucerit rapid românii, iar cei care le-au gustat preparatele s-au declarat încântați.

Deși au fost primite cu căldură la Constanța, ele își doresc să se întoarcă acasă, acolo unde au rămas soții lor.

“În Ucraina mi-am părăsit soțul și fiul (are deja 19 ani), mi-am părăsit mama, am părăsit o casă confortabilă, am lăsat o mică afacere pe care o construiam de 7 ani. Există incertitudine în față. Este greu. Aceasta este partea întunecată.

Dar există și lumină. Fiica mea și câinele meu iubit sunt cu mine, aceleași femei din Ucraina sunt cu mine. Ne ajuți și este incredibil. Sper că totul se va termina și să putem merge acasă.

Refuz să aleg furia, disperarea și ura. Aleg speranța, bunătatea și dragostea, care cu siguranță vor salva lumea. Ce legătură au găluștele cu asta? Aceasta este șansa noastră pentru iluzia de stabilitate”, este mesajul Lenei, una dintre cele patru femei.