Paștele în perioada comunistă. Ce mâncau soții Ceaușescu de Înviere:

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători ale anului, care a avut o deosebită însemnătate pentru toată lumea încă din cele mai vechi timpuri.

Cu toate acestea, Paștele nu era la fel ca acum înainte, având în vedere că regimul comunist se opunea cât de mult punea creștinismului și condițiile de trai erau extrem de grele.

Paștele în comunism
Comunismul lup…ta cu orice ar…me împotriva religiei şi a sărbătorilor religioase. Înainte de căderea comunismului, multe biserici au fost demolate, preoții întem…ninați și multe alte persoane erau supuse la grele tratamente din cauza dorinței lor de a se încrede în Dumnezeu și de a-l cinsti. Cu toate acestea, credincioșii nu renunțau la iubirea lor față de Dumnezeu.

De Paște, credincioșii mergeau pe ascuns la biserică, pentru a lua Sfintele Paști. În timp ce dictatorul stătea acasă, liniștit, cu familia și savura bucate care mai de care, românii de rând încercau să străbată drumul până la biserică și înapoi fără a fi văzuți.

Nici tinerii nu aveau mai mult noroc. De obicei, în zilele de Paște, erau chemați la școală, puși la muncă, totul pentru a-i împiedica să meargă la biserică sau să stea acasă, alături de cei dragi și să sărbătorească.