Parasita de logodnicul ei pentru alta (mai mult, barbatul s-a si insurat cu amanta), o tanara s-a rugat la moastele Sfintei Parascheva

Dezamagirile sentimentale sunt, intotdeauna, cel mai greu de ”digerat” de cei/cele care trec printr-o astfel de stare. Este si cazul unei tinere care, parasita de logodnicul ei, a recurs la un gest pe care multi l-ar privi cu retinere.

Insa realitatea a demonstrat ca nimic nu trebuie considerat pierdut, iar credinta poate juca un rol foarte important intr-o astfel de ecuatie.

O fata din Ardeal a fost parasita de logodnicul ei, iar tristetea traita ar fi putut sa o afecteze intr-o asemenea masura, incat sa refuze o iubire ulterioara. Dar a intervenit un preot din Ardeal, iar acesta a indemnat-o pe fata sa se roage la… moastele Sfintei Parascheva (cunoscuta si ca Paraschiva).

Dupa ce s-a rugat la moaste si a dat un pomelnic (n.red. – lista cu numele persoanelor, in viata sau decedate, pe care le pomeneste preotul la slujbe sau in rugaciuni), tanara respectiva s-a casatorit cu un alt baiat – a trecut doar o luna de la ruga sa -, iar acum este foarte fericita, deoarece a avut credinta si s-a rugat din tot sufletul.

Zeci de mii de pelerini merg la Iasi pentru a se inchina la moastele Sfintei Parascheva

Sfanta Parascheva este pomenita pe 14 octombrie. In jurul acestei date, zeci de mii de pelerini merg la Iasi pentru a se inchina la moastele Sfintei Parascheva (Paraschiva), sfanta ocrotitoare a Moldovei.

Trebuie mentionat ca moastele Sfintei Parascheva au fost aduse la Iasi de catre domnitorul Vasile Lupu si asezate in ctitoria sa, Biserica Sfintii Trei Ierarhi. La sfarsitul secolului al XIX-lea, moastele sfintei au fost mutate in Catedrala Mitropolitana din Iasi.