Par o familie fericită, dar imediat după ce au făcut această fotografie femeia a făcut un gest neașteptat vizavi de copilul ei.

Al Doilea Război Mondial a venit cu multă durere în diferite familii din lumea întreagă, dar cel mai mult dintre toți a avut de suferit poporul evreu.
Pe atunci Michael Hokberg avea 4 ani.
El locuia împreună cu familia sa într-un ghetou evreiesc din Varșovia. Mama sa a simțit apropierea unui pericol și s-a decis la un pas disperat pentru a-și salva fiul.
Ea și-a aruncat feciorul peste zid, în partea neevreiască a orașului, în speranța că acolo va fi ajutat.
Băiatul a fost luat de un cuplu catolic – Rosa și Jozef Jakubowski.
Totul s-a întâmplat la timpul potrivit, căci în curând în ghetou a început revolta, care a fost înăbușită drastic de naziști.
Timp de doi ani familia Jakubowski a ascuns băiatul în siguranță. Peste tot se auzeau avertizări: că vor fi aspru pedepsiți toți cei care ascundeau evrei în casele lor. Dar această bună familie nu era gata să-și descopere secretul.
Chiar și propria lor fiică, Kristina, l-a primit pe Michael ca pe un frate.
După ce a luat sfârșit războiul Michael a rămas în viață, însă familia sa a murit într-unul din lagărele de concentrare.
Familia adoptivă l-a dus pe micuț la un orfelinat evreiesc în speranța că acolo va fi găsit de una dintre rudele sale.
În 1950, la vârsta de 11 ani, Michael ajunge în Israel, unde cu timpul s-a așezat și a ajuns de și-a întemeiat și el o familie.
În toți acești ani el nu a uitat nicio clipă familia care l-a ajutat să supraviețuiască. 70 de ani mai târziu Michael află că sora lui Kristina locuiește în New York.
El a traversat jumătate de glob pentru a o vedea. Și într-adevăr a fost o întâlnire foarte emoționantă. Iat-o: