Ouă vopsite natural. Cum să vopsești ouăle în 5 culori cu legume și fructe

Vopsitul ouălor în perioada dinaintea Paștelui este o tradiție anuală care poate deveni costisitoare atunci când folosim

kiturile din comerț. În cazul în care doriți să vopsiți un număr mare de ouă, vă punem la dispoziție câteva variante naturale, fără implicația chimicalelor, și mult mai ieftine.

Deși una dintre cele mai cunoscute metode este cea a folosirii frunzelor de ceapă, pentru a colora ouăle în verde,

albastru, chiar și piersiciu, vă prezentăm și alte variante care implică folosirea legumelor și a fructelor. În cazul în

care doriți o culoare mai aprinsă, trebuie să lăsați ouăle la înmuiat o perioadă mai lungă de timp. Astfel, puteți avea mai multe nuanțe de albastru, sau de verde, chiar și de galben și roșu.

De ce aveți nevoie

ouă fierte bine (se recomandă folosirea ouălor albe pentru culorile mai deschise)
oțet
sfeclă roșie (5 bucăți de mărime medie)

o varză roșie

jumătate de kilogram de spanac proaspăt
turmeric

5 sâmburi de avocado
o pungă mică de boabe de fasole neagră

câteva oale, în funcție de câte culori alegeți
recipiente de plastic pentru vopsea
clește de bucătărie sau linguri de metal mari

Ouă vopsite natural. Cum să vopsești ouăle în 5 culori cu legume și fructe

Pentru a pregăti vopseaua propriu zisă, tocați toate legumele mărunt. Umpleți trei sferturi din oală cu apă, apoi adăugați, legumele tocate, fiecare în oala ei, pentru a rezulta mai multe culori. Următorul pas constă în a lăsa legumele să fiarbă în oale pentru aproximativ 20 de minute sau până dau într-un fiert.

Strecurați zeama în vasele de plastic și lăsați-o să ajungă la temperatura camerei. Cantitățile de mai sus pot colora câte 6 ouă pentru fiecare culoare.. În cazul în care doriți să vopsiți mai multe ouă, puteți dubla cantitățile. În plus, puteți împărți zeama colorată în două recipiente, iar într-unul dintre ele să adăugați câteva picături de oțet pentru o nuanță mai deschisă.

Ouăle trebuie să stea în lichidul colorat cel puțin 2 ore, chiar mai mult în cazul culorilor mai deschise. De asemenea, puteți folosi cretă cerată pentru a desena anumite modele pe ouă înainte să le introduceți în vopsea.

Ouă vopsite natural. Cum să vopsești ouăle în 5 culori cu legume și fructe

Ouă albastre