Opreste-te din tot ce faci si citeste asta. Ea si-a pierdut copilul din cauza unei greseli pe care a facut-o pe Facebook! Atentie mare, parinti!

Toată lumea își dorește copilul să fie în siguranță. Toți părinții se străduiesc să protejeze copiii de orice pericol care ar putea fi ascuns în jurul lor. Unul dintre locurile care sunt cele mai periculoase este internetul, și mai exact rețelele sociale.

Rețelele de socializare ne oferă posibilitatea de a păstra legătura cu oamenii din jur. Cu toate acestea, aceste rețele sociale sunt adesea frecventate de diferite tipuri de oameni cu intenții nu tocmai bune.

Una dintre aceste rețele sociale este de Facebook. Mulți oameni, în special copii nu știu cum să se protejeze atunci când se conectează pe astfel de rețele sociale și nu știu ce anume să urmărească și ce să evite.

Este și cazul unei femei care și-a lăsat copilul să navigheze pe Facebook fără restricții fără însă să bănuiască la ce risc se expune.

Într-o zi, fetița ei a primit o cerere de prietenie de la o persoană necunoscută. A acceptat cererea de prietenie fără să se gândească că se poate întâmpla ceva rău. Chiar și poza de profil a persoanei respective dădea asigurări că totul este în regulă.

Mama fetei a fost destul de entuziasmată că fiica ei mergea la școală și posta în mod frecvent mesaje pe Facebook cu ea, menționând chiar și numele școlii pe care o frecventează. La scurt timp însă va realiza ce greșeală colosală a făcut.

Utilizatorul de Facebook care era prieten cu fiica femeii și care aparent părea inofensiv, a descărcat imaginea fetei de pe Facebook și apoi a încărcat-o pe un site web alături de următoarele cuvinte:

„Fată americană, de doar 6 ani! Costă 10.000 de dolari!”

Nimeni nu a bănuit vreodată că prin încărcarea unei imagini inofensive cu copilul tău și o imagine a școlii unde studiază poate să determine o asemenea tragedie. Totul s-a schimbat într-o zi, când femeia a mers la școală pentru a-și lua fiica și a aflat că nu era acolo. Nimeni nu o văzuse în jur. Fiica ei a fost răpită și de acel indiid care își crease pe Facebook o identitate falsă.

Deși pare șocant și de neconceput, această tragedie ne învață o lecție pe care părinții ar trebui să aibă grijă asupra a ceea ce posteaza pe rețelele de socializare și are legătură cu datele personale.

Dacă aveți pe contul personal imagini cu copiii voștri sau informații despre ce școli frecventează, asigurați-vă că vă securizați contul, astfel ca nicio persoană străină să nu poată să avdă aceste informații. Nu vă împărieteniți cu nici o persoană pe care nu o cunoașteți, chiar dacă imaginea sa pare una sigură.

Nici un părinte nu ar dori ca niște pedofili și molestatori să descărce imagini cu copiii lor și să le folosească pentru propriile lor scopuri bolnave. Distribuiți acest articol pentru a afla cât mai multă lume