Doliu în lumea teatrului! A murit Alexandru Lulescu, la doar câteva zile după ce și-a serbat ziua de naștere

Actorul Alexandru Lulescu s-a stins din viață, în urma unui accident vascular cerebral, la doar câteva zile de când și-a serbat ziua de naștere.

Pe 1 iunie Alexandru Lulescu împlinise 90 ani. Înmormantarea va avea loc la Cimitirul Bellu, iar azi trupul neînsuflețit va fi depus la Teatrul Național din București.
Acesta era internat într-un centru de îngrijire și cu o zi înainte să moară a presimțit acest lucru și a cerut să fie împărtășit.

Alexandru Lulescu a jucat pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București. A format un cuplu de comedie cu actorul Nicu Constantin.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului Alexandru Lulescu, pe data de 7 februarie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

În urmă cu câteva zile, reprezentanții Teatrului de Revistă îl felicitau pe Alexandru Lulescu cu ocazia zilei de naștere și îl numeau „cel mai longeviv actor” al teatrului. „La mulți ani, Alexandru Lulescu. Astăzi, venerabilul domn Alexandru Lulescu, cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă, împlinește…

90 de ani! Îi dorim din toată inima multă sănătate, bucurii și încă mulți ani liniștiți și fericiți alături de cei dragi! Alexandru Lulescu, actor care a strălucit o viață pe scena de la Revistă, a fost omagiat la Teatrul „C.Tănase”, în cadrul primei ediții a GALELOR SAVOY, care a avut loc în luna octombrie 2021″, au scris reprezentanții instituției pe Facebook.