OFICIAL! Masca de protecție va fi complet eliminată în spațiile publice. Unde s-a luat această decizie?

Masca de protecție va fi complet eliminată, toate dispozițiile care vizau purtarea obligatorie a măștii sanitare în spațiile publice au fost anulate.

Masca de protecție nu va mai fi purtată începând din această săptămână în spațiile publice, așa cu prevedeau dispozițiile care vizau purtarea măștii în toate spațiile publice.

Toate aceste reglmentări au fost anulate.
Masca de protecție devine istorie în această zonă

Danemarca este țara care a anulat dispozițiile care prevedeau purtarea măștii sanitare în toate spațiile publice. Guvernul de la Copenhaga și o mare parte din partidele parlamentare au ajuns la un consens și au eliminat reglementările care priveau obligativitatea de a purta masca de protecție în toate spațiile deschise.

Cetățenii danezi vor fi nevoiți să poarte masca sanitară doar atunci când folosesc transportul public și doar în momentul în care nu stau așezați pe scaune.

Restricțiile în Danemarca au fost eliminate treptat începând cu primăvara anului 2021, iar aproape toate spațiile publice au fost redeschise, exceptând cluburile de noapte, care vor fi redeschise din septembrie.

Numărul infectărilor cu COVID-19 au înregistrat o creștere ușoară în statul danez după relaxarea restricțiilor, însă această creștere nu a fost dramatică, pentru a se lua măsuri drastice.

Conform ultimelor date, rata de infectare a scăzut din nou, au fost înregistrate 315 cazuri dumincă, cel mai scăzut număr raportat după luna februarie.