OCTAVIAN JURMA, AVERTISMENT ÎNGRIJORĂTOR! NOUA VARIANTĂ A CORONAVIRUSULUI, DELTA PLUS, A AJUNS ȘI ÎN ROMÂNIA

Octavian Jurma a făcut un avertisment îngrijorător!

Noua variantă a coronavirusului, Delta Plus, a ajuns și în România, iar potrivit cercetătorului acest lucru ar putea duce la existența unui noul val de pandemie.

Octavian Jurma crede cu tărie că pandemia a produs deja o nouă tulpină, care va reprezenta începutul unui nou val de infectări. Medicul consideră că, în momentul de față, autoritățile ar trebui să se concentreze mai mult pe campania de vaccinare.

”Pentru prima dată, săptămâna trecută, vedem că secvențierile nu sunt 100% cu tulpina ancestrală Delta, ci 20% sunt variante care intră în categoria Delta Plus. Deja, pandemia se pregăteşte să ne ofere o nouă tulpină, care va constitui probabil valul 5. Această relaxare e foarte importantă și toți o dorim, dar trebuie să ne relaxăm în siguranță, să încetăm să revenim la această normalitate care a dispărut.

Trebuie să intrăm în rândul țărilor care fac managementul complet și permanent al pandemiei. E o certitudine statistică că COVID-19 e cu noi pentru o perioadă lungă. Variola și poliomielita au fost cu noi secole. Să vorbim mai puțin de relaxare, și mai mult de vaccinare, de protecție, de siguranță”, a declarat Octavian Jurma la Digi 24.

Coronavirus România, 20 noiembrie 2021
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.697 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 45 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 539 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.