O tânără refugiată din Ucraina a filmat condițiile dintr-un adăpost: „Ce primesc ucrainenii într-un adăpost românesc”

Iată cum sunt tratați ucrainenii care ajung într-un centru de primire a refugiaților din Galați.

O tânără a filmat totul.

În ultimele 22 de zile, sute de mii de ucraineni și-au părăsit țara și au ajuns în țările vecine.

Mulți dintre ei au ajuns și în România, iar o tânără din Ucraina a filmat condițiile dintr-un adăpost pentru refugiați. Clipurile sale au devenit imediat virale.

Originară din Ucraina, tânăra a ajuns la Galați, iar după ce a văzut condițiile în care stau alți ucraineni într-un adăpost din Galați, aceasta a postat un filmuleț pe TikTok.

De 22 de zile, mulți români s-au mobilizat să îi primească pe refugiații ucraineni și să le ofere cele mai bune condiții.

Astfel, multe pensiuni, case private ori săli de sport au devenit locul în care cei veniți din Ucraina se simt în siguranță până când se vor putea întoarce în țara lor.

Mai multe videoclipuri realizate de către refugiații ucraineni în adăposturile din România au făcut înconjurul internetului.

Așa s-a întâmplat și în cazul unei tinere pe nume Valerie care a filmat condițiile dintr-un adăpost din Galați, improvizat chiar într-o sală de sport a unei școli.

Aceasta a surprins numărul de paturi care se află în interiorul sălii de sport, iar în cel de-al doilea filmuleț, aceasta le-a arătat internauțulor ce primesc refugiații în timpul șederii în România.

Prin intermediul celor două filmulețe, toată lumea a aflat că ucrainenii nu duc lipsă de nimic, motiv pentru care a ținut să le mulțumească tuturor celor care îi ajută.

Filmulețele lui Valerie, virale pe TikTok

„Ce primesc ucrainenii într-un adăpost românesc: multe paturi, mâncare, apă, haine, produse de îngrijire personală,

concert pentru Ziua Femeii, cadouri pentru Ziua Feameii, loc de joacă, loc pentru artă”, a scris tânăra ucraineancă pe TikTok.

Filmulețul său a strâns peste 4 milioane de vizualizări, iar mulți i-au felicitat pe toți cei care le-au făcut viața mai ușoară refugiaților.