O tanara din Timisoara a intalnit un sarman pe strada si l-a luat acasa. Ce a urmat

O tanara de 27 de ani din Timisoara a luat acasa pe un batran pe care l-a vazut in parcarea unui supermarket, cu hainele ude si murdare.

Initial Anca a vrut doar sa-i dea o patura mai groasa, dar a ajuns il ia in casa, unde i-a oferit o masa calda si l-a gazduit pentru o noapte.

Totul s-a intamplat in seara zilei de 27 februarie, dupa ce Anca Gaica a plecat de la serviciu spre casa. Ea a povestit toata intamplarea pe contul ei de Facebook, iar oamenii au fost impresionati de gestul ei.

„L-am vazut sarman, cu hainele murdare, ude, cu niste pantofi marimea 46 (aproximativ), fiind vizibil ca poarta la picior cu trei numere mai mici. Il intreb daca vrea o patura, matusa mea cumparandu-mi una noua recent si dorind sa o donez pe cea veche”, povesteste tanara.

„Desigur. Vreau pentru ca eu am una care e cam subtire”, i-a spus barbatul de 73 de ani, pe nume Ciprian Gataiantu.

”Am mers 30 de minute pe jos, pentru ca am hotarat impreuna sa nu asteptam autobuzul, ci sa ne plimbam”, a continut Anca in relatarea ei.

„E nascut in 13.03.1945, e un om extraordinar si foarte destept. Stie foarte bine italiana si engleza, mai ales engleza intrucat a stat in America (Chicago) timp de 23 de ani, plecand din Romania la varsta de 34 de ani. Din cauza dorului de casa, de mama si a catorva probleme personale a hotarat sa revina in Romania acum aproximativ 15 ani. In Romania nu mai avea pe nimeni in afara de mama lui (tatal lui murise la o luna dupa plecarea lui in SUA). In Romania nu avea copii sau sotie. Cu alte cuvinte, acum e singur pe lume, fratele lui a murit anul trecut, si traieste cu un ajutor social de 130 de lei pe luna, stand intr-o casa darapanata, mostenita de la parinti, cu o camera fara incalzire. Are 18 ani de lucru in Romania, dar nu mai are carte de munca sau acte doveditoare. A lucrat opt ani in SUA cu acte, in rest la negru”, a aflat Anca Gaica de la batran.

Acesta a mancat, a facut o baie si a dormit in acea noapte in casa tinerei.

„Il voi ajuta sa le rezolve…incet, incet…I-am promis asta.. De azi…e bunicul meu…prietenul meu. In concluzie: Iubiti-va aproapele ca pe voi insiva si D-zeu va va rasplati inzecit!”, a mai spus Anca.