O femeie se simțea rău de câteva zile, așa că s-a dus la doctor pentru un control.

O femeie se simțea rău de câteva zile, așa că s-a dus la doctor pentru un control. Când a aflat ce are, a avut un șoc! Dacă și tu ai așa ceva în casa, renunță imediat!
Daca si tu obisnuiesti sa iti usuci hainele pe un uscator pe care il tii in aceeasi camera in care dormi, renunta imediat la acest obicei, care este foarte nociv pentru sanatate.
A aflat-o pe pielea ei o femeie, care se simtea rau de ceva vreme: avea stari de somnolenta, crize de tuse si probleme cu respiratia. Desi la inceput a ignorat aceste simptome, s-a dus in cele din urma la un control.
Dupa o serie de analize amanuntite, doctorul a descoperit ca plamanii ei erau grav afectati de sporii de mucegai. Initial femeia nu a stiut sa spuna de unde i-a luat.
Insa dupa ce medicul i-a adresat o serie de intrebari legate de casa ei, au descoperit impreuna ca sursa mucegaiului era chiar uscatorul de haine din dormitor, mai exact apa din haine, care se evapora si ramanea in aerul inchis.
Pacienta a renuntat la acest obicei si a inceput sa isi usuce hainele pe balcon. De atunci starea ei de sanatate s-a imbunatatit.
***
Îți usuci rufele în casă? Uite cât de rău te poți îmbolnăvi!
Cu toții am fost probabil avertizați de medici în privința modului în care ne uscăm rufele. Și, conform sfaturilor specialiștilor, sub nici o formă nu trebuie să le lăsăm la zvântat în casă pentru că ne putem îmblnăvi de plămâni.
Faptul că vaporii care se ridică în timpul procesului de uscare a rufelor în cameră ne fac rău este deja știut. Însă doctorii atrag atenția asupra faptului că, procedând așa, ne putem îmbolnăvi de plămâni, mai exact de aspergiloză, o boală pulmonară infecțioasă provocată de o specie de fungi denumită Aspergillus fumigatus.
Medicii din Statele Unite ale Americii avertizează că persoanele care își usucă hainele pe radiator pot dezvolta ciuperci și infecții pulmonare din cauza mucegaiului care se formează ca urmare a umezelii.
Ne băgăm boala în corp
“Eram obosită permanent și tușeam tot mai rău. Mult timp am ignorat.
Când am fost la medic, la început nu își dădea seama ce am. Apoi mi-a pus câteva întrebări despre casa mea și m-a anunțat că am aspergiloză pulmonară acută”, a povestit una dintre paciente care obișnuia să usuce rufele în dormitor pe un suport special.
Doctorul a avertizat-o că boala se poate croniciza, așa că femeia a înțeles că trebuie să nu mai recurgă la această tehnică după ce își spală hainele. În urma tratamentului, aobservat o ameliorare considerabilă în privința stării sale de sănătate.
Deși pare un gest minor, experții trag un semnal de alarmă: ne putem îmbolnăvi grav dacă nu luăm măsuri. Hainele uscate pe radiator pot ridica nivelul de umiditate la peste 30 la sută și poate crea condiții ideale pentru dezvoltarea mucegaiului.
2 litri de apă, în hainele scoase din mașină