O copila de doar 9 ani a ramas fara brat dupa bombardamentele din Kiev: „Nu stiu de ce m-au impuscat rusii”.

Medicii chirurgii din Kiev au amputat bratul unei fetite de 9 ani pentru a-i salva viata dupa ce a fost prinsa intr-un schimb de focuri si bombardamente in incercarea de a fugi din calea invaziei.

Din pacate, tatal copilei nu a reusit sa supravietuiasca.

Copila, cunoscuta sub numele de Sasha, se afla la recuperare intr-un spital din Kiev. In urma cu sapte zile fugea din calea luptelor, in suburbia Hostomel din Kiev, alaturi de tatal, mama si sora ei, cand masina lor a fost atacata de armata rusa.

Tatal copilei a fost ucis de armata rusa in timpul atacurilor asupra orasului

Tatal ei a fost ucis, dar ea, mama si sora ei au reusit sa scape fugind in mijlocul strazii, apoi adapostindu-se intr-o

pivnita. Dar Sasha fusese impuscata iar starea ei era grava. Fetita si-a revenit, apoi si-a pierdut cunstiinta de mai

multe ori timp de doua zile, inainte de a fi transportata la un spital din apropiere, pe o targa provizorie, de catre voluntari care fluturau un steag alb in fata soldatilor rusi.

„Nu stiu de ce m-au impuscat rusii. Sper ca a fost un accident si ca nu au vrut sa ma raneasca. Am fost impuscata in brat. Am alergat dupa sora mea. Mama mea a cazut.

Am crezut ca este sfarsitul. Dar ea nu era moarta, ci doar se adapostise de focuri de arma. Se ascundea. Atunci mi-am pierdut cunostinta. Cineva m-a dus intr-o pivnita. Am primit ceva tratament acolo. Si apoi unii oameni m-au dus pe un prosop la spital”, a marturisit Sasha, de pe patul de spital.

Suburbiile de nord-vest: Gostomel, Irpin si Bucha se afla in prima linie a bataliei pentru Kiev. Armata Rusa a lansat un atac masiv asupra acestor orase in speranta de a trece prin apararea ucraineana si de a captura capitala.

Sasha isi doreste un brat artificial roz, acoperit cu flori

La Spitalul Central Irpin, Bucha, chirurgul vascular Dr. Vladislav Gorbovec, a depistat ca cangrena se raspandise si a luat decizia de a amputa bratul stang al fetei. Sasha ar fi murit altfel.

„Sasha este unul dintre copiii care au suferit rani groaznice in batalia pentru Kiev. Aceasta fata a fost adusa la Spitalul Central Irpin cu rani groaznice. Fusese impuscata in timp ce fugea din Gostomel impreuna cu parintii ei. Tatal ei a murit in timp ce incerca sa ii scoata cu masina din mijlocul bombardamentelor. Fata, sora si mama ei si-au gasit siguranta intr-o pivnita. Au stat acolo doua zile in timp ce pe strazile de deasupra lor s-au purtat lupte.

A fost ranita grav, si-a pierdut cunostinta si a delirat. Soldatii rusi au incercat sa patrunda in pivnita. Au tras in usa si au tipat la oameni sa iasa. In cele din urma, fata a fost adusa la spital de catre civili care fluturau un steag alb in timp ce alergau prin zona de lupta. A primit tratament de urgenta la Spitalul Central Irpin, care se afla de asemenea sub foc de arma. Doctorul a descoperit ca cangrena se raspandise in tot bratul. A fost nevoie sa il amputeze pentru a-i salva viata. A fost apoi transportata la o clinica privata din Kiev. Ea este unul dintre copiii care au suferit rani groaznice. Toti si-au pierdut cel putin unul dintre parinti”, a declarat Dr Gennadiy Druzenko, de la primul Spital Voluntar Mobil.

Acum,fetita de 9 ani, a cerut un nou brat artificial roz, acoperit cu flori, scrie Daily Mail. Asistenta care a tratat-o pe Sasha pe Sectia 5 a Spitalului Central Irpen, din Bucha, a laudat-o pentru puterea si curajul ei.