Nu mai aruncați apa în care au fiert cartofii. Sfaturi de utilizare din bătrâni

Deși, de cele mai multe ori, obișnuim să aruncăm apa în care au fiert cartofii, aceasta are multe întrebuințări atât pentru îngrijire, cât și în casă.

Așadar, puteți păstra această apă și o puteți folosi în multe situații, având beneficii la care nici nu v-ați gândit.

De acum încolo, de fiecare dată când fierbeți cartofi, nu vă mai descotorosiți de lichid.

Această apă vă poate ajuta atât în gospodărie, cât și în îngrijirea personală, conținând amidon, potasiu, vitamina B12 și electroliți.

Îngrjirea personală
Fiind bogată în vitamine și minerale, apa de la cartofi poate fi un aliat al îngrijirii personale.

În plus, nu este deloc costisitoare.

Tot ce trebuie să faceți este să strecurați apa, să o puneți într-un vas de sticlă și să o băgați la frigider timp de două ore.

Această soluție se poate folosi în fiecare seară, după procesul de demachiere, având efecte după doar câteva zile.

Fiind bogată în amidon, potasiu, vitamina B12 și electroliți, apa de cartofi se poate folosi și ca un tratament pentru îngrijirea părului.

În cazul în care aveți un păr uscat, lipsit de strălucire și de viață, puteți folosi apa în care au fiert cartofii ca tratament natural.

Aceasta se poate folosi fie la clătire, fie ca mască de păr.

Tot ce trebuie să faceți este să o turnați într-un pulverizator și să udați tot părul. Lăsați apa să acționeze timp de jumătate de oră, urmând să vă spălați pe cap normal și apoi să mai clătiți cu puțină apă de la cartofi.