Nu mai arunca cojile de la mandarine. La ce le poți folosi

Dacă există un lucru inevitabil pe care îl primim sau îl cumpărăm adesea în timpul iernii, acesta este cu siguranță o cutie de mandarine.

Știai că mandarinele semnifică bogăție și noroc? În mod normal, după ce consumăm pulpa dulce a mandarinei, alegem să aruncăm cojile de portocală într-un coș de gunoi. Probabil nu știați că aceste coji au propriile avantaje!

Atenție!!!! Doar fructele ecologice luate din surse sigure 👍

Stimulează ceaiul
Preparați-vă ceaiul ca de obicei. Nu contează dacă este vorba de ceai negru, ceai verde sau ceai alb. Apoi, adăugați în ceaiul dumneavoastră câteva coji uscate de mandarine. Acestea vor face ca ceaiul să miroasă proaspăt și, de asemenea, să aibă un gust răcoritor de citrice.

Folosește-le pentru marinate / condimente
Cojile uscate de mandarine sunt suficient de versatile pentru a vă îmbunătăți preparatele din carne și legume. De asemenea, ele servesc ca următoarea cea mai bună alternativă în cazul în care rămâi fără coajă de lămâie sau de lime. Pur și simplu măcinați-le sub formă de pudră folosind un măcinător de condimente sau un robot de bucătărie. Apoi, puteți folosi această pudră pentru marinate sau frecții uscate cu condimente pe legume sau carne, cum ar fi friptura de vită, pui, miel și pui înainte de a fi gătite sau coapte în cuptor. Acest lucru va conferi preparatelor tale din carne și legume o aromă citrică.

Transformă-le într-un exfoliant de corp făcut în casă
Cojile uscate de mandarine nu sunt restricționate doar pentru diverse alimente și băuturi. Cert este că mandarinele sunt deosebit de bogate în vitamina A, C și E și conțin, de asemenea, proprietăți antioxidante. De asemenea, se spune că promovează sănătatea pielii prin îmbunătățirea tonusului pielii, precum și prin reducerea efectelor petelor, a liniilor fine și a ridurilor. Motiv pentru care cojile de mandarine pot fi folosite ca un exfoliant de casă pentru corp. Tot ce trebuie să faci este să dai pe răzătoare două coji de mandarine, să adaugi între 1/2 și 1 cană de zahăr și 1/2 cană de ulei de cocos. Amestecă-le într-un castron până când totul este amestecat și transferă-ți exfoliantul de casă pentru corp într-un recipient de sticlă etanș. Și asta este tot! Îl poți folosi pentru a-l aplica și masa ușor pe piele timp de cel puțin 5-10 minute înainte de a-l spăla cu apă. Sfat pro: Dacă este posibil, folosește coji de mandarine organice.