Nu E Banc! Câți Lei Costă O Ciorbă De Burtă Și O Porție De Sarmale La Restaurantul Lui Mircea Dinescu Din Centrul Vechi, „Lacrimi Și Sfinți”

Mircea Dinescu se poate lăuda cu unul dintre cele mai frumoase restaurante din București, cu un meniu aparte, în care poți

găsi tot feluri de delicatese, de la tradiționala ciorbă de burtă până la sarmale absolut fabuloase, fierte în vin.”Lacrimi și Sfinți este un restaurant românesc atipic cu o bucătărie modernă/contemporană.

Rețete vechi de 100 de ani sunt reinterpretate și reașezate, arome pierdute, arome inventate, toate la un loc.

Mircea Dinescu redescoperă și reinventează în bucătăria de la Lacrimi și Sfinți mai mult decât mâncăruri și preparate, redescoperă și reinventează o cultură culinară autohtonă aproape pierdută sau, în cel mai bun caz, ignorată de peste un secol.

Orice produs din meniu este preparat doar cu ingrediente locale, organice: peștele este de captură, păsările sunt de curte, porcii și vițeii vin din ferme individuale mici.

Poet, personalitate publică și Sfântul din bucătăria de la Lacrimi și Sfinți. Mircea Dinescu gătește, face rețetele, merge în piață, vorbește cu oaspeții restaurantului și gustă cu poftă din orice iese pe nișa bucătăriei – el este bucătăria Lacrimi și Sfinți.”, se arată pe site-ul restaurantului celebru.

Însă, dacă ai reușit să prinzi o masă (pe bloguri se spune că ai nevoie de cel puțin două zile pentru a putea rezerva o masă la prânz la restarantul Lacrimi și Sfinți), va trebui să te asiguri că ai o sumă considerabilă în buzunar pentru a putea lua masa după bunul tău plac. Astfel, dacă dorești să îți
comanzi o ciobă de burtă, aceasta va costa 28 de lei, iar dacă vrei să guști și ceva sărmăluțe, mai trebuie să scoți din buzunar 56 de lei – un total de 84 de lei pentru două porții de mâncare, fără să mai iei în considerare băutura și mâncarea persoanei cu care iei prânzul