Noi restricții ar putea fi impuse în România. Ce ne așteaptă de Paște

De două săptămâni, toate restricțiile din România au fost ridicate. Autoritățile au decis să declare pandemia încheiată și

să se concentreze pe probleme mult mai grave cu care se confruntă omenirea. Se pare, însă, că numărul de infectări este în continuare unul mare, motiv pentru care măsurile de prevenire ar urma să fie reintroduse.

Restricțiile covid ar putea fi reintroduse
La nici măcar o lună distanță de când România a ieșit din starea de alertă, previziunile nu arată deloc bine. Chiar când

numărul de cazuri începuse să scadă, se pare că situația a început să se agraveze din nou și specialiștii nu aduc deloc vești bune.

În prezent, nu există restricții în vigoare, pentru că toate au fost ridicate din data de 9 martie, dar specialiștii avertizează. Se pare că acestea ar putea fi reintroduse chiar în preajma sărbătorilor pascale, când numărul de infectări ar urma să crească semnificativ.

Medicul Octavian Jurma anunță, printr-o postare pe contul personal de Facebook, că există posibilitatea ca numărul

infectărilor să crească din nou. Acesta a analizat situația pentru următoarele două săptămâni, în contextul în care nu vor fi obligatorii restricții, ajungând la concluzia că urmează o perioadă dificilă.

Dacă românii vor avea libertate deplină de sărbători, numărul de infectări ar putea exploda. Medicul susține că populația este vaccinată în număr prea mic, ceea ce ar putea duce la un adevărat haos.

„Comentariile sunt de prisos, vă imaginați și singuri ce impact epidemiologic vor avea sărbătorile de Paște cu zero măsuri de siguranță într-o populație atât de puțin vaccinată”, a scris medicul pe Facebook.

Florin Cîțu, despre reintroducerea măsurilor
Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că nu crede că în România vor fi introduse noi restricții COVID. Liderul PNL susține că nu există niciun motiv să revenim la starea de alertă după o lună de la ridicare ei, iar acest subiect nici măcar nu a fost deschis la Guvern.

„Întotdeauna eu sunt de acord cu specialiștii, dar acum ar fi bizar să vii la o lună (n.r. de când s-a renunțat la restricții), eu nu cred că ne putem întoarce, în coaliție nu s-a discutat așa ceva”, a spus președintele PNL, Florin Cîțu.

Cu toate acestea, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, Beatrice Mahler, a transmis că pandemia încă nu a luat sfârșit. Țările din Europa se pregătesc de valul al șaselea, motiv pentru care românii nu ar trebui să stea liniștiți, pentru că pericolul încă există.