Nicușor Dan anunță că Bucureștiul are șanse de buget, după negocieri la sânge.

Este informația zilei în București. După negocieri care au durat aproape toată săptămâna se pare că avem în sfârșit un buget și o înțelegere agreată și de USR PLUS care a refuzat ultimul buget propus de Nicușor Dan.

Totuși, se pare că acesta a fost redus cu un miliard de lei și nu este perfect, după cum o spune însuși primarul Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că discuţiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat „progresele sperate” şi că este posibilă convocarea în următoarele ore a unei şedinţe de Consiliu General.

Anunțul lui Nicușor Dan
„Discuțiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat progresele sperate. Am convenit o serie de ajustări la proiectul de buget, ajungând astfel la o formă acceptată de toată lumea.

Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar și corect pentru a începe investițiile în Capitală și pentru a elimina datoriile și problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăți abordarea în chestiunile bugetare.

Susțin de aceea sporirea solidarității în coaliție, dar și realism maxim în privința chestiunilor dificile.
Mulțumesc liderilor și reprezentanților USR PLUS, PNL și PMP pentru contribuția la găsirea unei soluții. E posibilă convocarea în următoarele ore a unei ședințe de Consiliu General, în care vom supune din nou la vot proiectul de buget, cu modificările agreate.”, a transmis primarul Capitalei vineri dimineața pe Facebook.