Mugur Mihăescu a pus mâna pe o sumă colosală de la stat.

Mugur Mihăescu, alias “Garcea”, se pregăteşte să primească în sfârşit ajutoarele promise de către stat pentru a combate efectele pandemiei de covid-19 din postura de investitor în domeniul HoReCa.

Luna viitoare, el ar urma să primească un ajutor în valoare de 150.000 de euro net din partea statului, pentru afacerile sale din industria ospitalităţii.

Mugur Mihăescu a pus mâna pe o sumă colosală de la stat
„Europa a făcut acest lucru încă de acum mai bine de un an. Europa i-a ajutat aproape pe loc pe cei care au afaceri asemănătoare cu ale mele. La ei s-a putut, la noi nu s-a putut face acelaşi lucru, iar ajutoarele vin la aproape un an şi jumătate de la declararea stării de urgenţă din cauza pandemiei.

Şi spun că vin aceste ajutoare fiindcă tocmai am semnat contractul în acest sens. Mai aştept doar banii, efectiv, care vor intra în conturi cel mai probabil în cursul lunii august”, a declarat Mugur Mihăescu pentru Impact.ro.

Susţine că a obosit să se mai lupte atât cu pandemia de covid-19, cât şi autorităţile române. În urmă cu mai bine de un deceniu, Mugur Mihăescu-Garcea, în vârstă de 53 de ani, se lansa cu multă încredere în industria ospitalităţii, înființând primul pub de influenţă britanică la Bucureşti, ‘‘St. Patrick‘‘.

“Garcea” îşi alesese cu grijă locul, în Centrul Vechi, convins fiind că şi vadul, nu doar amatorii de distracţii, glume bune şi băuturi fine, aveau să-l ajute! Totul a pornit de la ceea ce văzuse cândva în insula britanică, încât a dorit să transpună reţeta care-i plăcuse la nebunie în diverse colțuri ale Marii Britanii şi în oraşul său de adopţie.

Garcea ia 150.000 de euro de la stat
Ba, mai mult, visa să-şi ducă afacerea şi la Craiova dacă lucrurile aveau să meargă cum trebuie. În afacere, el a intrat alături de fratele său, Liviu Mihăescu, iar cei doi au deschis, tot în Centrul Vechi, alte două pub-uri: ”Party Room” şi ”Kilkeny”.

Din martie 2020, afacerile fraţilor Mihăescu au traversat numeroase furtuni, cele trei pub-uri fiind închise şi redeschise de mai multe ori, în funcţie de etapa evoluţiei ratei infectărilor cu covid-19 şi a măsurilor decise de către autorităţi.