Ministrul Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră –

Ministerul Educației a transmis o rugăminte și totodată o recomandare pentru părinții elevilor români.

Sorin Cîmpeanu și-a cerut scuze în numele celorlalte autorități ale statului care nu au reușit să organizeze licitații

astfel încât să fie teste în școli.

Ce îi roagă Ministrul Educației pe părinții elevilor din România
Sorin Cîmpeanu i-a rugat pe părinți să-și testeze copiii pe banii lor. Ministrul Educației le-a recomandat să nu omită să efectueze testele înainte ca elevul să plece la școală. În acest context, el a simțit nevoia să-și ceară scuze în numele celorlalte autorități care ar fi trebuit să asigure necesarul de teste.

Adresez această rugăminte părinților, cerându-mi scuze în numele celorlalte autorități ale statului care nu au reușit să organizeze licitații în așa fel încât să fie teste în școli, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a făcut un apel la responsabilitate pentru părinți. El a ținut să sublinieze că săptămâna trecută rata de pozitivare a testelor a fost mult mai mare față de cea din luna decembrie 2021.

Teste pentru elevi din banii părinților
Sorin Cîmpeanu le-a recomandat părinților să-i testeze pe copii înainte de a-i trimite la școală. Ministrul este de părere că este un lucru bun atât pentru sănătatea propriului copil, cât și pentru sănătatea întregii comunități școlare în care învață acel copil.

În urmă cu câteva zile, înainte de întoarcerea tuturor elevilor în școli, după vacanța de iarnă, Ministrul Educației spunea că școala nu începe în condiții de siguranță atât timp cât lipsesc testele de salivă din instituțiile de învățământ.

Pe de altă parte, Raed Arafat a explicat că școlile au rămas fără teste pentru că achiziția acestora a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor de către una dintre firmele participante. În acest moment se așteaptă o decizie din partea instanței.

Cu alte cuvinte, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență care în mod normal semnează contractele pe baza licitației făcută de ONAC, nu poate să se ocupe de acest lucru până nu se pronunță CNSC.