Ministrul Muncii a facut anuntul care da totul peste cap.

Fie că ne apropiem de vârsta necesară sau doar vrem să fim informați, ne gândim la momentul în care ne vom pensiona și la banii pe care îi vom primi lunar de la stat.

În acest sens, ministrul Muncii, Marius Budăi, vine cu un anunț important pentru toți românii și îi avertizează, mai ales pe cei care muncesc pe salariul minim pe economie.

Ce riscă la pensie românii care primesc salariu minim pe economie

În România, mulți dintre români lucrează pe salariul minim pe economie în acte.

Se pare, însă, că există o problemă mare pentru această categorie de salariați, iar statul nu poate interveni sub nicio formă pentru a-i ajuta pe aceștia.

Concret, Marius Budăi spune despre persoanele cu venitul minim că riscă o pensie minimă, la care autoritățile nu pot face nicio modificare. Oficialul trage un semnal de alarmă mai ales în cazul celor care lucrează la privat și, chiar dacă în

realitate au un salariu mai mare, în acte figurează cu unul minim, ceea ce înseamnă că acea contribuție pentru pensie se va face așa cum scrie în contractul de muncă.

“La privat aş face un apel. Eu Marius Budăi am convingerea că din cei 1.6 milioane de salariați cu salariu minim, nu toți au venituri la nivelul salariului minim. Mulţi dintre ei acceptă să ia 2 lei pe hârtie şi 5 lei în mână. Se va întoarce împotriva lor în momentul în care vor ajunge la pensie. Vor vedea că acea contribuție pentru pensie s-a plătit la cei doi lei nu la 5 lei”, a spus Marius Budăi la Antena 3.

De ce primesc românii pensii prea mici
Unii români sunt extrem de nemulțumiți din cauza faptului că primesc pensii prea mici de la stat, deși au muncit 20-30 de ani. Se pare că una dintre probleme este faptul că angajatorii oferă un salariu mai mare în realitate decât pe acte, pentru a avea cheltuieli mai mici la stat.

Ministrul Muncii a făcut apel la angajatorii din privat să fie mai responsabili față de angajații lor și să contribuie cu sume mai mari la stat, pentru că aceștia vor avea de suferit apoi când ajung la vârsta de pensionare. În plus, România se află deja în deficit de muncă și forță de muncă.

”Dacă se vor ancora în această situaţie şi vor rămâne în această situaţie vor rămâne cu pensia minimă şi nu putem face nimic aici. Dacă merg inspectorii de muncă în control ăsta este salariul.

Fac un apel al mediul privat să se aplece cu mare atenție asupra resursei umane pentru că noi deja suntem într-un deficit foarte mare de forță de muncă şi mai ales de forță de muncă calificată”, a mai explicat Marius Budăi.