Ministrul Familiei anunță un sprijin pentru pentru nou născuți în valoare de 2000 lei

Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunțat un sprijin pentru nou născuți în valoare de 2000 de lei. Acesta va fi acordat proaspetelor mămici care se află în situații de risc. Ajutorul va fi acordat de anul acesta, iar Gabriela Firea a dat detalii despre procedură.
Detalii despre noul sprijin pentru nou născuți
Gabriela Firea a anunțat că Guvernul României a alocat bani din fonduri europene pentru trusoul destinat bebelușilor nou născuți. Este vorba despre suma de 12 milioane de euro.
“Femeile aflate în situații de risc, și care devin mame, vor primi un ajutor financiar începând cu anul acesta! Susțin și sprijin decizia luată de Guvernul României de a aloca 12 milioane de €, din fonduri europene, pentru trusoul destinat nou-născutului.
O felicit pe Roxana Mînzatu, fost ministru al Fondurilor Europene și actual secretar de stat în Guvern, pentru că a făcut posibil acest proiect”, a anunțat Gabriela Firea pe Facebook.
Firea a mai precizat că acest proiect este mienit să sprijine mamele care tocmai au născut și se află totodată în situații de risc.
Este un ajutor binevenit, mai ales că sunt vizate și femeile care au fost victime ale violenței domestice sau mamele minore.
Ministrul Familiei a mai precizat că nu se vor oferi bani în mod direct, ci vor fi oferite tichete sociale sub forma unui card electronic. ajutorul va fi emis la maxim 3 luni de la naștere.
“Prin acest proiect primesc sprijin mamele care se află în situații de risc, cele care primesc venitul minim garantat, femeile care au fost victime ale violenței domestice, mamele cu dizabilități, chiar și mamele minore pe care ar trebui să le avem într-un număr cât mai mic.
Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse susține acest proiect și oferă sprijin, dacă va fi nevoie, serviciilor sociale din toată țara când vor fi distribuite aceste tichete sociale.
Proiectul este gestionat de Ministerul Investițiile și Proiectelor Europene cu ajutorul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului de Finanțe, a prefecturilor și primăriilor din întreaga țară.
Părinții au nevoie de acest sprijin, mai ales dacă analizăm cifrele demografice.
Anul trecut, s-au născut cei mai puțini copii din ultimul secol. Mulți tineri au renunțat la gândul de a fi părinți din cauza situației economice îngreunate de pandemia din ultimii doi ani.”, a mai transmis Ministrul Familiei.