MINISTRUL APĂRĂRII A FĂCUT ANUNȚUL! REVINE STAGIUL MILITAR ÎN ROMÂNIA?

Vasile Dîncu, Ministrul Apărării, a făcut declarații referitoare la stagiul militar din România. Oficialul susține că persoanele care nu au pregătire militară nu vor fi trimise la luptă.

În cursul serii de marți, Vasile Dîncu, Ministrul Apărării, a susținut o serie de declarații

referitoare la stagiul militar din România. Au existat speculații, în ultima perioadă, potrivit cărora

persoanele fără experiență militară vor fi trimise să apere teritoriul. Însă, aceste speculații au avut

note alarmiste și false. Oficialul i-a asigurat pe români că persoanele care nu au o pregătire militară nu vor fi trimise la luptă.

“Acum lansăm o nouă legată de voluntariat și de pregătirea a populației pentru apărarea țării. S-a făcut la un moment dat un proiect care a luat câte ceva din toate legile precedente și s-a publicat în

presă după ce fusese respins de către Departamentul de Apărare, dar a speriat lumea”, spune Ministrul Apărării Naționale.

Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale: ”Nimeni nu poate fi trimis pe front fără pregătire militară”
De asemenea, vârsta combatanților va fi între 18 și 35 de ani și trebuie să fie instruiți: “În primul rând, trebuie precizat din start că niciun combatant într-un război nu poate depăși vârsta de 35 de

ani, segmentul avut în vedere este între 18 și 35 de ani. Nimeni nu poate fi trimis pe front fără pregătire militară. Există mai multe tipuri de pregătire, în funcție de profesie, de formațiune de luptă în care ești integrat”.
Totodată, la Realitatea Plus, oficialul a mai spus că voluntarii rezerviști vor putea beneficia de mai multe cicluri de pregătire: “De exemplu, pentru voluntari rezerviști, pot exista mai multe cicluri de

pregătire de câte 15 zile, în care faci diverse cursuri de pregătire. Am gândit, de asemenea, și

cicluri pentru anumite zone mai complicate, cum este cyber sau comunicații, care pot dura 3-4 luni, dar, în orice caz, nimeni nu poate fi trimis pe front fără pregătire”.