Ministerul ucrainean al Apărării, mesaj îngrijorător pentru țara noastră!

Consilierul ministrului ucrainean al Apărării, Markiyan Lubkivskyi, a transmis un mesaj îngrijorător pentru România.

Potrivit spuselor acestuia, ofensiva lui Vladimir Putin nu s-ar opri în Ucraina, iar liderul de la Kremlin ar intenționa

să atace și alte țări, printre care și România.

Markiyan Lubkivskyi a tras un semnal de alarmă pentru a pune în gardă țările ce se învecinează cu Ucraina. Acesta a

declarat că Vladimir Putin va încerca să atace agresiv și alte țări precum Estonia, Lituania, Letonia, Polinia, dar și

România. Acesta le-a transmis autorităților din România că are trebui să conștientizeze pericolul și să se pregătească din timp de un eventual atac.

„Aşa cum am spus, nimeni nu poate fi în siguranţă.

România trebuie să se pregătească pentru escaladare, ca toate ţările vecine cu Ucraina. Nu aşteptaţi până când Rusia ajunge în Chişinău, începeţi discuţiile cu aliaţii NATO acum!

Intenţiile lui Putin nu privesc doar Ucraina. După ce va acapara Ucraina, va încerca să atace agresiv şi alte ţări precum

Letonia, Lituania, Estonia, Polonia şi România ar putea fi pe lista lui”, a transmis Markiyan Lubkivskyi, potrivit antena3.ro.

Pexels
Kalus Iohannis, despre un posibil atac al Rusie
În acest context, cu toate că exclude posibilitatea unui atac din parte Rusie, Kalus Iohannis a declarat că Flanul Estic trebuie și o să fie consolidat, în așa fel încât niciun adversar să nu îndrăznească să atace.

„Nu considerăm că acest conflict se va extinde în țările NATO, însă pe de altă parte vrem să fim foarte bine pregătiți pentru orice situație, de aceea în Flancul Estic trebuie să consolidăm apărarea. Flancul Estic trebuie să fie puternic, și trebuie să fie atât de puternic încât nimeni să nu aibă vreodată ideea că ar trebui să atace pe Flancul Estic. Acesta este conceptul strength and deterrence al NATO, putere care îl face pe orice posibil adversar să renunțe la un atac.

Este foarte clar că Flancul Estic trebuie consolidat, trebuie echilibrat în așa fel încât și partea noastră, partea sudică, partea spre Marea Neagră să fie la fel de bine consolidat și apărat cum este partea nordică, spre Baltic. În acest sens, noi credem că putem să prevenim orice conflict pe zona noastră”, a declarat marți Klaus Iohannis.