Miliardarul Elon Musk îl provoacă pe Vladimir Putin la „luptă dreaptă”. Miza înfruntării: Ucraina

Miliardarul american Elon Musk l-a provocat pe președintele rus Vladimir Putin la o luptă unu-la-unu („single combat”), spunând că câștigătorul va decide soarta Ucrainei.

Elon Musk, patronul Tesla și SpaceX, cunoscut pentru proiectele sale inovatoare în domeniul tehnologiei spațiale și pentru

faptul că a trimis sateliții rețelei sale Starlink în ajutorul Ucrainei, care beneficiază de internet în timpul războoului

cu Rusia, l-a provocat luni pe Vladimir Putin, președintele Rusiei, la „luptă dreaptă”, miza fiind…
Ucraina.

Elon Musk a etichetat Kremlinul într-un mesaj pe Twitter în care întreabă în limba rusă: „Sunteți de acord cu această luptă?”

Elon Musk, provocare directă pentru Vladimir Putin
Provocarea lui Musk la adresa lui Putin este una dintre multele postări pe care le-a împărtășit cu privire la războiul din Ucraina. Un videoclip distribuit pe 5 martie l-a arătat vorbind direct cu președintele ucrainean Volodimir Zelensky.

În aceeași zi, el a postat pe Twitter: „Păstrați Ucraina puternică”. El a adăugat: „Și, de asemenea, simpatia mea față de marele popor al Rusiei, care nu își dorește acest lucru”.

Nu este clar ce tip de „combat” îi propune miliardarul american lui Vladimir Putin, cel care a fost până de curând președintele onorific al Asociației internaționale de judo.

Elon Musk, furnizorul de Internet pentru Ucraina asediată
După invazia Rusiei din 24 februarie, Elon Musk s-a grăbit să își mute sateliții deasupra Ucrainei, oferind țării acces la sistemul de internet prin satelit al SpaceX Starlink.

Musk deține un sistem de aproximativ 2.000 de sateliți conceput pentru a oferi acces la internet în zonele deficitare ale lumii.

Președintele Zelensky i-a mulțumit lei Musk pentru acest sprijin, postând pe Twitter: „Îi sunt recunoscător pentru că a sprijinit Ucraina cu cuvinte și fapte”.

Cariera în judo a lui Putin, eclipsată de succesul politic
După invazia Rusiei asupra Ucrainei, Federația Internațională de Judo l-a îndepărtat pe Putin din toate funcțiile. Președintele Federației Ruse era președinte de onoare al Federației Internaționale de Judo.

Putin este născut pe 7 octombrie 1952, în Leningrad. Acesta a urmat cursurile Facultății de drept a Universității de Stat. În timpul anilor de studenție, el a intrat în Partidul Comunist și a rămas membru până la dizolvarea lui în anul 1991.