Mesajul unui vânzător pentru clienții din piață. Oamenii au rămas fără replică
Cum a găsit de cuviință un piețar să le transmită clienților să nu mai aleagă marfa de la tarabă.
Omul s-a săturat să-i vadă pe cumpărători cum pipăie produsele și le mută dintr-un loc în altul și, sătul să le tot spună, le-a scris un mesaj care nu mai are nevoie de comentarii.
Mesaj pentru clienții de la tarabă
Un vânzător de varză s-a gândit la o metodă prin care să-i oprească pe clienți din a pipăi varza și a o alege pe cea potrivită pentru nevoile lor. Omul s-a săturat să le tot spună că toată varza este bună și că nu e nevoie să o aleagă, însă pentru că nu a fost băgat în seamă, a scris un mesaj pe o bucată de carton.
Clienții s-au amuzat tare pentru că mesajul bărbatului a ajuns viral pe rețelele de socializare și au făcut deliciul internauților. Iată ce a scris piețarul în dreptul verzei pe care voia să o vândă:
Numai răscoliți verzele, căci ăn spatele lor se află ele ânsuși!!
Toamna, varza este unul dintre elementele principale avut în vedere de gospodinele care se pregătesc cum se cuvine pentru o iarnă lungă.
Cum se pune varza la murat pentru iarnă
De regulă, varza se pune la murat spre finalul lunii octombrie. Se aleg verzele albe, mici, cu cel mult 20 de centimetri în diametru. Mare atenție să nu aibă frunzele pătate, găurite sau vestejite. Cea mai bună varză pentru sarmale este cea ușor plată, care are frunze mici numai bune pentru sarmalele de sărbători.
Cei cărora le place varza călită și au de gând să o gătească la iarnă, pot pune și verze mai mari, tăiate în jumătate. Butoiul cu varză trebuie să conțină următoarele ingrediente: rădăcină și frunze de hrean, bețe de mărar, cimbru, busuioc și mărar uscat, frunze de țelină, piper, cimbru, morcov, foi de dafin, boabe de muștar, piper.
Nu uitați de sare care trebuie să fie grunjoasă, neiodată, respectiv câte 25-30 de grame pentru fiecare litru de apă, adică la un butoi cu 10 litri de apă, cantitatea de sare va fi de 250, maximum 300 de grame.