Medicul Radu Zamfir impresionează din nou –

Radu Zamfir impresioneaza din nou prin altruismul de care da dovada! Daca la tragedia din Apuseni, a incercat din

rasputeri sa isi salveze colegii aflati in aeronava groazei pilotata de Adrian Iovan, acum, la trei ani de la acea

nenorocire, medicul a decis sa opereze pro bono cativa bolnavi aflati in stare critica!

In 20 ianuarie 2014, Radu Zamfir devenea in fata opiniei publice din tara noastra un adevarat erou, dupa ce un avion de mici dimensiuni cu cadre medicale s-a prabusit in muntii Apuseni!

Doctorul a fost atunci persoana care a reusit sa ii mentina in viata pe colegii sai pana cand echipele de salvare au ajuns in zona si, practic, i-a ajutat sa traiasca!

La distanta de trei ani de la tragicele evenimenimente, Zamfir surprinde iarasi cu o noua initiativa umanitara!

De data aceasta, medicul, membru in echipa de transplant hepatic a Centrului de Chirurgie Digestiva si Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, cu peste 500 de operatii de prelevare de ficat, a luat decizia de face, la o clinica privata din Capitala, patru interventii chirurgicale complicate fara sa fie platit.

“In luna noiembrie, am inceput o colaborare cu un spital privat pentru a salva vieti, fiindca acesta este scopul nostru, al medicilor!

DOCTORUL RADU ZAMFIR ESTE NOUL DIRECTOR EXECUTIV AL AGENŢIEI NAŢIONALE DE TRANSPLANT 

Începând cu dată de 05.03.2019, doctorul Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală şi cercetător ştiinţific  a fost numit  prin Ordin al ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, în funcţia de  director executiv la Agenţia Naţională de Transplant (ANT).

Cu aceeaşi dată, a fost semnat Ordinul de ministru prin care  încetează detaşarea doamnei  dr. Anca Mureşan de la  Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie “Prof.dr. Octavian Fodor” Cluj în funcţia de director executive la ANT.

Noul director executiv al ANT, dr Radu Zamfir, este doctor în medicină, atestat în chirurgie  hepato-bilio-pancreatică şi chirurgie oncologică şi deţine o diplomă europeană de transplant pentru prelevare multiorgan.

Dr.Radu Zamfir a fost  formator în cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe, recum “Educaţia  medicilor în domeniul translantulu” şi “Dezvoltarea competenţelor în transplant”.

De-a lungul carierei sale dedicate activităţii de transplant, dr. Radu Zamfir a primit mai multe distincţii, printre care şi o Diplomă de excelenţă pentru contribuţia deosebită şi implicarea în dezvoltarea activităţii de transplant hepatic în România.

Printre atribuţiile directorului executiv al ANT se numără reprezentarea Agenţiei în relaţiile cu organele statului, precum şi cu persoane fizice sau juridice din ţară şi din străînătate, aprobarea regulamentului de ordine interioară şi normele privind disciplină tehnologică şi administrative, acreditarea şi reacreditarea centrelor de transplant, autorizarea importului şi exportului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană destinate transplantării la om sau supravegherea sistemului de calitate, securitate sanitară şi trasabilitate a organelor, ţesuturilor şi celulelor de origine umană destinate transplantării.