Medicul echipei Tottenham, care l-a avut sub observaţie pe Eriksen: Jucătorul a suferit probabil un stop cardiac

Christian Eriksen a suferit probabil un stop cardiac, dar a avut o recuperare remarcabilă, potrivit fostului său cardiolog de la Tottenham Hotspur.

După ce şi-a început cariera profesionistă la Ajax Amsterdam, Eriksen a evoluat între 2013 şi 2020 la Tottenham, înainte de a fi transferat de Inter Milano, în ianuarie 2020, scrie News.ro.

Profesorul Sanjay Sharma, care l-a supus pe fostul mijlocaş al echipei Tottenham la teste anuale între 2013 şi 2019, a spus că Eriksen nu are o istorie cunoscută de probleme cardiace, dar a precizat că niciun test nu este infailibil.

El a afirmat că vedeta din Danemarca, în vârstă de 29 de ani, pare să se fi recuperat “foarte repede”, având în vedere informaţiile că inima lui s-a oprit timp de cinci minute.

“Dacă i-au făcut CPR agresiv (n.r. – resuscitare cardiopulmonară] şi dacă au trebuit să folosească un defibrilator, aş numi asta un stop cardiac primar ca urmare a inimii care intră într-un ritm rău. Ceea ce am văzut a fost că s-a îndreptat spre minge, şi-a pierdut echilibrul – în mod clar în acel moment ceva a mers teribil de rău – a căzut pe teren şi a devenit inconştient”, a declarat profesorul Sharma pentru The Mail on Sunday.

El a afirmat că perioada scurtă de inconştienţă a fost probabil rezultatul lipsei de oxigen la creier, adăugând: “Timpul trecut din momentul în care ai lovit pământul până în momentul în care ţi-au făcut ca inima să bată din nou este cunoscut sub numele de (n.r. – perioadă de inactivitate). Cu cât timpul de oprire este mai lung, cu atât perspectivele sunt mai proaste. La fiecare minut în care nu te recuperează, dacă nu ai CPR bun, şansa de a supravieţui scade cu aproximativ şapte la sută. În mod normal, în cazul cuiva care a avut un timp de oprire de cinci sau şase minute, dacă îl recuperează, el este atât de rău încât trebuie să fie ventilat, cu un tub care coboară pe gât, ajutându-l să respire. Dar amintiţi-vă, Eriksen este un bărbat foarte tânăr. El nu este ca persoanele în vârstă care au un stop cardiac. Acesta este un tip cu o circulaţie fantastică”.