Măsuri radicale propuse de guvernul Cioloș în programul de guvernare:

Autoritățile au decis să impună noi restricții, pentru a limita răspândirea virusului Covid-19. Ce măsuri vor fi luate în România?

Guvernul Cioloș propune în programul de guvernare, care urmează să fie depus luni în Parlament, o serie de restricții

pentru rezolvarea situației actuale din sistemul sanitar, dar și pentru a stimula oamenii să se vaccineze.
Ce măsuri vor fi luate în România?

Cazurile de infectări cu coronavirus au crescut semificativ în România. Astfel, USR propune în programul de guvernare, făcut public duminică, o serie de măsuri pentru a limita răspâdirea virusului nemilos.
Așadar, autoritățile își doresc să impună obligativitatea certificatului verde la evenimente și magazine, dar și demiterea angajaților care refuză să îl prezinte.

Programul de guvernare al USR prevede o serie de restricții pentru combaterea pandemiei în România.

Acces în mall-uri doar cu certificat verde
Guvernul își dorește să reducă sau chiar să stopeze transmiterea virusului, astfel românii vor avea acces în mall-uri doar cu certificat verde.

Mai mult, printre obiectivele prevăzute în programul de guvernare al USR se află şi reducerea presiunii pe sistemul medical spitalicesc, asigurarea îngrijirii medicale pentru pacienţii care dezvoltă forme moderate/severe de boală, conform RomâniaTV.

În acest context, USR vrea urgentarea solicitării de ajutor extern prin mecanismul european de protecţie civilă şi nu numai.

Se referă aici la solicitare de personal medical, medicamente, preluare pacienţi ATI.