Masca de protecție, din nou obligatorie! Ministrul Sănătății a anunțat care sunt locurile în care trebuie purtată

Cazurile cresc după o zi pe alta, iar autoritățile se gândesc la noi măsuri de protecție. Masca de protecție va deveni din nou obligatorie la noi în țară, iar anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății.
Alexandru Rafila a anunțat care sunt locurile în care va trebui purtată mască de protecție.
Alexandru Rafila a mărturisit că masca de protecție va deveni din nou obligatorie în spațiile închise, aglomerate, dar și în mijloacele de transport în comun.
Ministru Sănătății susține că se vor lua măsurile necesare pentru prevenirea și răspândirea virusului.
„Masca a revenit în unitățile sanitare.
Noi avem o bază legală care permite fiecărei unități sanitare, inclusiv la cabinetele medicilor de familie, să utilizeze masca, atât personalul, cât și pacienții, pentru prevenirea transmiterii infecțiilor nosocomiale, diverse infecții și aici includ și infecția cu coron.avirus.
E un ordin din anul 2016, ordinul 1101 care este disponibil în acest moment și își poate face efectul fără niciun fel de probleme la nivelul unităților sanitare.
Dacă discutăm în general, masca trebuie purtată în spațiile închise, aglomerate și în mijloacele de transport în comun.
Noi nu putem face decât o recomandare în momentul de față, dar, în mod evident, dacă va există o situație care să pună sistemul de sănătate în pericol, în ceea ce privește gradul de absorbție al
pacienților, fie CO.VID, fie alte patologii, sigur că noi vom prezenta această situație, iar Guvernul
României va lua măsurile pe care le consideră necesare într-un astfel de context”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila la DCMedical.