Mărturii cutremurătoare ale unei asistente: „Am vazut cum se omoară omeni prin sedare”

O fostă asistentă care a lucrat în această secție confirmă că bolnavii erau legați și sedați, chiar dacă sufereau de insuficiență respiratorie.

“Am văzut cum se omoară oameni prin sedare. Mergeau seringile automate. N-am văzut să-și revină nimeni. n-am văzut că să-și revină nimeni. Lăsăm pacientul bine și a două zi nu-i mai găseam.

Mi se spunea că a fost agitată, au sedat-o și a făcut stop, a resuscitat-o dar din păcate … La toți pacienții care au fost legați și strânși n-am văzut decât mâini umflate, edeme la picioare.
Se miza mai mult pe oamenii care n-aveau aparținători, care erau plecați sau ai căror aparținători nu veneau la ușa mortuară. Aia însemna că oamenii aceia nu aveau pe nimeni, putea să le facă orice”, spune asistenta.

Aceste declarații au apărut după ce un alt fost angajat al spitalului a făcut dezvăluiri pentru site-ul Turnul Sfatului din Sibiu. Toate acuzațiile au fost însoțite și de fotografii. Sub protecţia anonimatului, fostul angajat a spus că pacienţii erau legați de paturi, sedați și intubați chiar și când nu era nevoie, doar pentru liniștea medicilor și asistentelor. “Pe un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare. Pentru că în insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seară. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie. {…} Da, oamenii se omoară. Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo.”, spune fostul asistent.

Cremona Hospital Intensive Care for the most serious patients infected with the COVID19 Coronavirus virus doctors during the administration of drugs for therapy
Coronavirus outbreak, Cremona, Italy – 23 Mar 2020, Image: 508895839, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Carlo Cozzoli / Shutterstock Editorial / Profimedia