CARMEN HARRA, MĂRTURII CUMPLITE DESPRE EFECTELE IZOLĂRII. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PSIHICUL UMAN, DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI

Pandemia mondială de coronavirus nu ne afectează doar din punct de vedere al sănătății, cât și din punct de vedere emoțional.

Celebra Carmen Harra a vorbit deschis despre efectele pe care le are izolarea asupra psihicului uman și a mărturisit că această perioadă nu este deloc una benefică oamenilor.

Cuplurile, cele mai afectate de perioada de izolare

”Lumea s-a izolat și în loc să se unească, oamenii trec prin diverse faze de depresie și încep să se separe. Adevărul e că rata separărilor, a divorțurilor, crește din nefericire. Un lucru care ține doi oameni împreună nu este atracția fizică, ci sunt lucrurile fundamentale care unesc doi oameni.

Poate mai mult ca orice este intimitatea emoțională, deși noi ne referim la intimitatea fizică de obicei. Dar cea emoțională are mai mare valoare într-un cuplu. Îmi spunea o clientă cu o familie foarte frumoasă, că după 10 ani se separă de soțul ei, și nu înțelegea ce s-a schimbat.

Dintr-o dată, partenerii nu mai au aceleași gânduri, nu mai au aceleași interese. Cum se ajunge ca doi oameni care au gândit la fel să se schimbe atât de mult?

De aceea, trebuie să ne urmărim partenerul din punct de vedere emoțional, trebuie să se avem o comunicare emoțională, iar această latură s-a văzut mai mult în această perioadă, în care am stat mai mult împreună în cuplu” a spus Carmen Harra.