Marius Budăi face anunțul momentului! Cresc pensiile oficial!

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre pensii și despre măriri de salariu, în contextul scumpirilor exagerate din ultima perioadă.

Marius Budăi, ministrul Muncii și premierul Nicolae Ciucă au vorbit despre acest aspect și i-au asigurat pe români că pensiile vor crește clar din noul an.

Cresc pensiile din ianuarie 2023

Românii sunt tot mai nemulțumiți de situația de la noi din țară, provocată de prețurile tot mai mari care au apărut în ultima vreme.

Se pare, însă, că autoritățile iau măsuri în acest sens și au de gând să crească pensiile din Ianuarie 2023.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a făcut o declarație oficială în fața tuturor pensionarilor din România. Astfel, le-a transmis că veniturile acestora vor fi majorate cu cel puțin 10%, de la 1

ianuarie 2023. Propunerea lui a fost aprobată de premier și liderul PSD, iar acum vor avea loc discuții în ceea ce privește exact procentul de majorare, în legătură cu care încă se fac negocieri.

Oficialul social-democrat a afirmat că formațiunea din care face parte a cerut un procent de cel puțin 10% pentru majorarea pensiilor, care ar avea loc chiar inainte ca statul să aibă finalizată reconstrucția bugetară.

“Noi vrem să discutăm transparent, pe bază de cifre, am venit cu cifrele în coaliție, după propunerea

pe care am făcut-o în numele PSD, m-am bucurat că la unul dintre evenimentele de la Curtea de Conturi, președintele Marcel Ciolacu și premierul au spus că pensiile trebuie să crească.

Decizia de la 1 ianuarie e luată. În discuțiile interne din partid s-a spus că e impetuos necesar chiar

înainte de a avea construcția bugetului de stat pe care o vom trimite în Parlament la dezbatere și așa cred că va fi”, a declarat Marius Budăi.

Cât despre premier, acesta a spus că există mai multe ipoteze pe masa guvernanților și nu se știe sigur

care va fi aprobată. Totuși, este optimist și spune că pensiile ar putea fi majorate chiar și cu peste 15%, dar totul depinde de evoluția situației până atunci.

”Acum, în momentul de față, sigur avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10%, la 15%, la 11%”, a spus șeful Guvernului.