Maria Ciobanu, pensie umilitoare de la statul român. Cine va moșteni averea artistei

Maria Ciobanu este una dintre cele mai iubite și cunoscute interprete de muzică populară din țara noastră.

Supranumită “Ciocârlia muzicii populare”, de mai bine de 60 de ani ne încântă cu timbrul său inconfundabil și piesele ei speciale, care răsună și internațional. E incredibil, totuși, ce pensie are și cui a lăsat averea ei.

Maria Ciobanu are două pensii
Maria Ciobanu s-a retras din muzică după mai bine de 60 de ani de carieră și acum se mulțumește cu pensiile pe care le primește de la stat. Deși toată lumea se așteaptă ca statul român să o recompenseze cu o pensie mare, se pare că nu este deloc așa.

Celebra interpretă de muzică populară, după o viață închinată scenei, primește de la statul român o pensie de doar 1.200 de lei. Cu această sumă de bani nu ar fi putut avea un trai decent și ar fi fost în situația în care se află mulți pensionari de la noi din țară. Norocul ei este că o ajută copiii din America și că a obținut cetățenie americană, de unde primește și o pensie lunară de 1.000 de dolari.

„Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec şi îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă înmormânteze acolo, vreau să mă înmormânteze în pământul meu”, declara Maria Ciobanu acum ceva timp.

Cui lasă Maria Ciobanu averea
Maria Ciobanu se simte bine acum și copiii au mare grijă de ea, dar se gândește că va veni și momentul în care va pleca dintre noi. Astfel, cu vrea ca cei trei copii ai ei să se certe pe avere, motiv pentru care și-a făcut testamentul și a stabilit ce vor primi Ionuț Dolănescu, Leontina și Camelia. Având în vedere că Ionuț și Dragoș încă se ceartă pe averea tatălui, ea speră că va lăsa situația ceva mai clară.

Apropiații spun că bijuteriile și impresionanta sa colecție de costume populare vor rămâne fetelor, în timp ce vila din America ar merge către Ionuț, fiind bărbatul familiei. E s-ar fi gândit și la nepoți, cărora le-ar lăsa după moarte apartamentele ei.