Mama a cumpărat o casă, s-a mutat cu familia, dar nu s-a gândit niciodată la ușa de metal din grădină. Când, într-un final, a deschis-o, a descoperit ceva incredibil

Ken și Carol Zwick au cumpărat casa, dar când au văzut marea ușă de metal din noua lor grădină nu au pus întrebări. Acolo era un adăpost care venea cu casa și de care nu credeau că vor avea nevoie. Fostul proprietar îl construise în 1960, în anul alegerii președintelui Kennedy, o perioadă când oamenii în America încă trăiau cu frica unui război nuclear.

Deși știau că acolo este un adăpost,iar ușa era atât de mare încât era imposibil de ratat, au presupus că nu era nimic în adăpost, așa că nu au deschis-o timp de 10 ani.

În cele din urmă cuplul a decis să își satisfacă curiozitatea: au deschis ușa și au dat de o scară uriașă care ducea către o încăpere lungă.

Bunkerul a fost construit de fostul proprietar al casei în 1960. În acea perioadă, SUA și URSS trăiau sub amenințarea constantă a unui bombardament nuclear, așa că adăpostul venea ca o salvare. Dar nu era gol, se găseau o mulțime de lucruri în el, conform Perfect Media.

 

n el cei doi au găsit provizii care ar fi permis unei familii să supraviețuiască cel puțin două săptămâni: existau haine, lămpi, ustensile și chiar baterii. Au găsit chiar și bomboane foarte vechi care nu se mai fabricau de mult. Familia Zwick, după ce și-au revenit din șocul descoperirii, și bucuria acesteia, au decis să doneze obiectele vechi găsite Societății de Istorie Neenah.

Iată ce a declarat Jane Lang, directorul Societății de Istorie Neenah: ,,Ne-a oferit ocazia să simțim în timp real cum a fost să trăiești în 1960. Era ca și cum cu toții s-ar afla în aceeași încăpere și, dintr-o dată, trebuie să coboare spre adăpost”.